Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Picur fogyókúra naplója

Picur fogyókúra naplója

Sziasztok!

Picur vagyok, 165 cm. magas és 60 kg, 3 vagy 4 kilótól szeretnék megszabadulni egészségesen, sok mozgással, és nem utolsó sorban tartósan. Többen talán felszisszennek, ugyan mit keres itt ez a csaj, hiszen alig van fogynivalója? Én mégis jelentkeztem, hiszen nem csak és nem elsősorban a fogyás motivál, hanem az egészséges életmódra való átállás is.

35 éves, kétgyermekes édesanyaként épp abban a korban vagyok, hogy a közfelfogás szerint ideje lenne "megasszonyosodnom" és a házasság biztos háttérországát élvezvén kicsit elhagynom magam. Én azonban szeretném a serdülőkori filigrán alkatomat visszanyerni, hadd irigykedjenek rám a volt osztálytársaim és a barátnőim. Nyáron már sikerült elérnem, sőt sajnos negatív irányban túl is szárnyalnom az 56 kilót, ám ezt nem jószántamból tettem, hanem egy súlyos vakbélgyulladás következtében alakult így. A műtét után 52 kilóval (!) jöttem ki a kórházból, aminek nagyon nem örültem. Szóval tudatos hízó-megerősítő kúrára fogtam magam, ami, - hogy úgy mondjam, - túl jól sikerült. 7 hónap alatt 8 kilót híztam vissza. Szóval a jelenleg elérendő célom az 56-57 kilós ideális súly, és hogy ezt egészséges életmóddal, azaz sok mozgással, fitten, energikusan valósítsam meg. Azt hiszem, utóbbi nehezebb lesz...2011. április 22.

Picur fogyókúra naplója
Hát nem jutott. Az egész délutánom porszívózással, takarítással telt, így estére annyira fáradt voltam, hogy plusz mozgásra gondolni sem tudtam. A kajám azóta is a szokásos mederben zajlik: ebédet normálisan eszem, de a reggelinél és a vacsinál visszafogom magam.
 

2011. április 19.

Picur fogyókúra naplója

Jól eltűntem egy pár napja, de az az igazság, hogy nem volt mit írnom. Pontosabban, azt leírhattam volna, hogy az elmúlt 5 napban csupán kétszer tornáztam: egyszer 40 perc Rubintot, tegnap pedig futópadon 50 percet, lábsúllyal, de ezen túlmenően nem nagyon történt semmi extra. Az étrendem ugyanaz, mint eddig, bár tegnap már annyiban módosítottam a dolgon, hogy az ebédnél elmaradt levest a főétel után már nem akartam pótolni 2-3 pogácsával.

 

2011. április 11.

Picur fogyókúra naplója

A reggeli súlyom ma kicsit több volt: 57,8 kg, de ilyen kis ingadozások talán még beleférnek. A reggelim almából, kefírből és bulátából állt, ami azért kicsit megmozgatta az emésztésem.
Ebédre most is normál menüt ettem: rizst és sült husit, ami nagyon jól esett.

 

2011. április 9.

Picur fogyókúra naplója

Reggel a mérleg 57,6 és 57,8 között hezitált, végül az 57,6-on állt meg. Én ennek ellenére inkább a nagyobb súlyból indulok ki, hogy legközelebb ne koppanjak akkorát. Tehát a reggeli súlyom 57,8 kg.

A reggelim elmaradt, viszont ebédre nem csak sült csirkecombot és rizst ettem, hanem desszertként egy kis grízes tésztát is. Na jó, mára igazán le kell állnom, este meghúzom a nadrágszíjat.

 

2011. április 7.

Picur fogyókúra naplója

Húha, reggel is 57, 2 kg-ot mértem, ezt el sem hiszem. Marad a szokásos koszt reggelire is és vacsira is. Este még tormázom.

Tornáztam Rubint Rékát, 20 perces combot és 20 percnyi popsit. Na, gondoltam magamban, most aztán jön a csoda a mérlegelésnél. Hát jött is, de nem úgy ahogy reméltem.

 

2011. április 5.

Picur fogyókúra naplója

A reggeli mérlegelésnél maradtam 58 kiló, már kezdem megszokni a gondolatot, hogy egyelőre nem láthatom az 57-es számot. Ami késik, az nem múlik, nem adom fel!

Reggelire kefír-buláta-alma összeállítást ettem, ebédre krumplis tésztát. Este nyomtam egy RR 40 perces blokkot, a vacsorám a szokásos volt. Az esti mérlegelésnél a helyzet változatlan: 58 kg.

 

2011. április 3.

Picur fogyókúra naplója

A reggeli mérlegelésnél arra számítottam, hogy az esti eredményemnél több lesz, de szerencsére tévedtem: reggel is maradt az 57,6 kiló!!! Örömömben be is faltam reggelire egy szép szelet puncs tortát.

Ebédre borsófőzi volt, desszertnek néhány túró gombóc. Hááát, lehet, hogy az a néhány (5 db.!!!) gombócka már nem kellett volna.... :(

 

2011. április 1.

Picur fogyókúra naplója

2011. április 1. 

Ma volt a férjem szülinapja, ezért édesapa úgy gondolta, hoz haza valami finomságot (és én még azt gondoltam, ha nem sütök semmit, akkor nem lesz kísértés.) Szóval, volt puncstorta, kakaós csiga. Előbbiből egész nap nem ettem (pedig nagyon szeretm ám), a kakaós csigába viszont bele kellett kóstolnom a férjem unszolására. Azt mondta, ilyen frisset, finomat régen evett, igaza volt. (Emiatt viszont nincs lelkiismeret furdalásom, mert csak egy falat töredékét ettem). Ma tornáztam is, nem is keveset, 20 perc combizom-, és 20 perc popsi erősítő blokkot. Be kell, hogy valljam, élvezem a mozgást, pedig eléggé elszoktam tőle.
Vacsira 2 szelet hamletet ettem melegszendvicsnek elkészítve. (Az egyiken téliszali, a másikon néhány vékony karika kolbász volt sajttal.) Ezután jött a szokásos narancs és kukorica pehely. Szerencsére nem unom még a menüt.
A súlyom jelenleg 58,2 kg.

 

2011. március 30.

Picur fogyókúra naplója

A mai nap torna nélkül telt el, viszont helyette a lakás teljes kitakarítása volt az "edzésprogramom". Ez mindig jótékony hatással szokott lenni a súlyomra, most is így volt: este 58 kg-ot mértem.

 

2011. március 28.

Picur fogyókúra naplója

Tegnap elég jól tartottam magam, és bár nagy volt a kísértés, nem igazán csábultam el. Szóval, amiket aznap az egészségemért tettem:
- Béres csepp, C vitamin
- Rubint Réka 2009 DVD: 40 perces teljes átmozgatás blokkot végigtornáztam
- Vacsorára már csak kukoricapelyhet, 4 szelet pulykasonkát és egy narancsot ettem.

 

2011. április 20.

Picur fogyókúra naplója

Jól sejtettem, az 57 kiló valóban nem állja meg a helyét. Ma reggel, mikor mérlegeltem, 57, 6 és 57, 8 között vacillált a mérleg, míg végül megkegyelmezett: 57, 6 kg-on állt meg.

 

2011. április 14.

Picur fogyókúra naplója

Na ne, ma reggel ráálltam a mérlegre és 57, 8 kg. volt a súlyom. Gondoltam, átteszem egy másik, remélhetőleg "jó helyre", ahol majd jobb eredményt kapok. Ne tudjátok meg: 58, 2 kg. Micsoda???? Pedig nem is tömöm magam tele, egyedül ebédnél eszem normálisan, de erről nem vagyok hajlandó lemondani.

 

2011. április 10.

Picur fogyókúra naplója

Hello Everybody! :)

Ma reggel 57,4 kg-ot mértem, ami azért nem rossz. Ma kivételesen reggel futottam a futópadon, és meglepve tapasztaltam, hogy napról-napra jobban bírom. 50 perc alatt lenyomtam 500 kcal adagot, amiből a 400. kalóriáig bokasúly is volt rajtam. Jól megizzasztott a feladat, de utána azonnal mértem még egyet, hogy meglássam, mennyit módosít az eredeti testsúlyon a futás adag.

 

2011. április 8.

Picur fogyókúra naplója

Reggeli eredmény változatlanul 58,4. Bánatomban a reggelin túl megettem egy adag patti kukit is, ezzel talán még nem bűnöztem olyan nagyot. A férjem szerint azért nőtt a súlyom, mert hamarosan meg fog jönni, mondjuk ebben lehet valami... remélem...

Este, bár nem tornáztam, de mégis hős voltam: sütöttem egy hatalmas adag sajtos-sós pogácsát, ami egyszerűen remekül sikerült, de CSAK EGYETLEN DARABOT ETTEM BELŐLE! Mert ugye minőségellenőrzésre szükség van, de csakis minimális mennyiségben. A mérleg pedig megkegyelmezett: kereken 58-at mutatott este. (Nem gondoltam volna, hogy egyszer még ennek is örülni fogok.)

Az izmosodással kapcsolatos tömegnövekedés viszont valószínűleg helytálló, mert a mai súlycsökkenés feltehetően az aerobic elhagyása miatt történt.

 

2011. április 6.

Picur fogyókúra naplója

Reggel majdnem ugyanannyi kilót produkáltam, mint előző nap, csak egy picit többet: 58,2 kg. Lehet, hogy ennél lejjebb már soha nem megyek? Bevallom férfiasan, az önmegtartóztatás kaja terén nem az én műfajom. Jó ideje gondolkodom azon, hogy be kéne vezetnem valamiféle brutális diétát néhány napra, amitől leugrana rólam az a 1,5- 2 kiló felesleg. De erre nem vagyok képes.

 

2011. április 4.

Picur fogyókúra naplója

Figyelem! Sokk híradó! A ma reggeli súlyom 58, 2 kg volt. Az első riadalom után áthelyeztem a mérleget egy reményeim szerint "jobb helyre", és láss csodát: 58, 6 kg. lettem. :(((( Na, most aztán mivel bíztassam magam? Talán azzal, hogy izmosodom, és az izom tömege nagyobb, mint a zsíré. Hmmm, meddig próbálom magam ezzel etetni? Talán, amíg nem találok egy finom, zsíros falatot, és újra 60 kiló leszek a töméntelen "izomtól".  Áááááááá!!!!

 

2011. április 2.

Picur fogyókúra naplója

Reggel megkóstoltam a puncstortát, egy szeletet ettem belőle, igazán fenséges volt. Úgy gondolom, nem tartom távol magam az efféle finom falatoktól sem, mert a végén úgy kiéheznék rá, hogy dupla annyit ennék, mint egyébként. Szóval, az ízeket megtartom, de csak mértékkel.
Ebédre túrógombóc volt, szuper finomra sikerült, 6 db-ot betermeltem belőle.

 

2011. március 31.

Picur fogyókúra naplója

Hát nem tudtam beiktatni a tervezett tornát. :( Este feltornyosultak a tennivalók: le kellett vágnom a gyerkőcök haját, aztán még elszaladtunk a közeli áruházba, hogy kabátot vegyünk a kislányomnak. (A régi cipzárja váratlanul elromlott, de valamiben mégiscsak kell járnia) Ezért sajna muszáj volt elhalasztanom a tornát, pedig most tényleg szívesen csináltam volna. Na nem baj, majd holnap, de tényleg!

 

2011. március 29.

Picur fogyókúra naplója

Ma is elvégeztem a RR-ból egy 20 percet combot és egy 20 percet popsit. Érezhetően feszesebb kezd lenni a testem, aminek nagyon örülök, és a közérzetem is egyre jobb az életmódváltásnak köszönhetően. A Béres cseppet, C vitamint továbbra is nyomom.

 

2011. március 25.

Picur fogyókúra naplója

Mára lettem többé-kevésbé jobban, így újra rámtört a lelkesedés, és megcsináltam a Rubint Réka 2009 DVD egyik 20 percesét. Tudom, hogy nem túl sok, de ez is több a semminél. Vacsira 2 szelet hamletet ettem egy kis sajttal, jól esett.

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3