Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Picur fogyókúra naplója

Picur fogyókúra naplója

Sziasztok!

Picur vagyok, 165 cm. magas és 60 kg, 3 vagy 4 kilótól szeretnék megszabadulni egészségesen, sok mozgással, és nem utolsó sorban tartósan. Többen talán felszisszennek, ugyan mit keres itt ez a csaj, hiszen alig van fogynivalója? Én mégis jelentkeztem, hiszen nem csak és nem elsősorban a fogyás motivál, hanem az egészséges életmódra való átállás is.

35 éves, kétgyermekes édesanyaként épp abban a korban vagyok, hogy a közfelfogás szerint ideje lenne "megasszonyosodnom" és a házasság biztos háttérországát élvezvén kicsit elhagynom magam. Én azonban szeretném a serdülőkori filigrán alkatomat visszanyerni, hadd irigykedjenek rám a volt osztálytársaim és a barátnőim. Nyáron már sikerült elérnem, sőt sajnos negatív irányban túl is szárnyalnom az 56 kilót, ám ezt nem jószántamból tettem, hanem egy súlyos vakbélgyulladás következtében alakult így. A műtét után 52 kilóval (!) jöttem ki a kórházból, aminek nagyon nem örültem. Szóval tudatos hízó-megerősítő kúrára fogtam magam, ami, - hogy úgy mondjam, - túl jól sikerült. 7 hónap alatt 8 kilót híztam vissza. Szóval a jelenleg elérendő célom az 56-57 kilós ideális súly, és hogy ezt egészséges életmóddal, azaz sok mozgással, fitten, energikusan valósítsam meg. Azt hiszem, utóbbi nehezebb lesz...2011. május 31.

Picur fogyókúra naplója

Kedves Barátaim!

Azt hiszem, eljött a búcsú ideje. Rájöttem, hogy a kitűzött célomat elértem: ma reggel 56 kg-ot mutatott a mérleg ( a rossz helyen 56,2 kg-ot, a legjobb helyen pedig 55,6-ot), a közérzetem (lekopogom) jó, és a napokban már annyira soványnak láttam magam a tükörben, hogy úgy döntöttem, búcsút veszek tőletek. Önvizsgálatot tartottam, és be kellett látnom, hogy amit mostanában csinálok, az már csak időhúzás vagy úgy is mondhatnám naplóhúzás.

 

2011. május 29.

Picur fogyókúra naplója

Na, ma reggel aztán kíméletlen volt a mérleg: 56,8 kg-ot mutatott. Úgy látom, a piros betűs napok előtt szűk egy héttel valamilyen okból megemelkedik a súlyom. (Legalábbis remélem, hogy csak ez az oka)

 

2011. május 26.

Picur fogyókúra naplója

Ma reggel ismét 56,2 kg-ot mértem. A gyomrom a napokban nem fájdogált, remélem, nem is fog. Képzeljétek, új felfedezést tettem: a corn flakes is hízlal. Amikor ezt is hozzácsapom a ham-letből, 5 dkg. sovány felvágottból és narancsból álló vacsorámhoz, másnap kissé megugrik a mérleg.

 

2011. május 23.

Picur fogyókúra naplója

A reggeli súlyom ma is és tegnap is 56, 4 kg, amit nem tudok mire vélni. Persze örülök az eredménynek, de nem erőltettem meg magam túlzottan. Úgy gondolom, hogy a tornáról való leállás miatt elkezdtek "leereszteni" az izmaim, másrészt 2 nappal ezelőtt nagyot kirándultunk, és ezek okozhatták a súlycsökkenést.
Tegnap és ma nem volt éppen mintaszerű a fogyókúrához való hozzáállásom, bizony bele-bele kóstoltam a jóba.

 

2011. május 18.

Picur fogyókúra naplója

Tegnap este "csakazértis" ettem Corn flakes-et, és igazán jól esett. Délután pedig "csakazértis" megettem egy jóképű pogácsát, amit nem kért a kisfiam. Ennek ellenére ma reggel 56,8 kg-ot mutatott a mérleg.

 

2011. május 15.

Picur fogyókúra naplója

Képzeljétek, tegnap magamra öltöttem a 10 évvel ezelőtti (!) farmeromat, és minden túlzás nélkül állíthatom, remekül állt rajtam. Épp csak ott és úgy feszült, ahogy kellett, szépnek és fiatalosnak éreztem magam benne. Nagyon jól esett a férjem elismerő pillantása és szavai is, végre megint nagybetűs NŐ-nek éreztem magam.

 

2011. május 8.

Picur fogyókúra naplója

A súlyom változatlanul 57 kg, ami végül is nem olyan rossz. Tegnap tornáztam egy RR 40 perces teljes átmozgatást. Az evéseknél próbálom mértékletességre szorítani magam, de ez nem mindig sikerül.

 

2011. május 3.

Picur fogyókúra naplója

Ma reggel 57 kg-ot mutatott a mérleg, egye fene, ezt még elfogadhatóank tartom. Este lenyomtam a szokásos 2 x 20 perc Rubintot, és a vacsim is a jól bevált hamletes recept alapján készült. A Béres cseppet azóta is szedem, és a napi narancsot, almát is elfogyasztom az egészségem érdekében. A mai ebédnél azonban "kicsit" elszaladt velem a ló, mert ettem egy sült csirkecombot 1 szelet kenyérrel, majd ráadásként 4 szilvás gombócot, ami a hűtőben figyelt.

 

2011. május 1.

Picur fogyókúra naplója

Ma 57,2 kg-ot mértem reggel, aminek igazán örültem. A lábam formája is megváltozott: érdekesképpen a belső comb rész nem igazán apad ( még mindig kicsit összeér :-(  ), viszont úgy tűnik, a külső comb fogyogat. Én a körfogatot nem mérem, csak azt látom, hogy az egyik nadrágom már szabályosan lóg rajtam. No, még egy kilót leadok, és én leszek a májjjjer! :)))

 

2011. április 26.

Picur fogyókúra naplója

No, a legutóbbi eredményemet simán felül tudtam múlni, szó szerint felül, mert tegnap is és ma is 58-at mutatott a mérleg. Jól megszívtam, persze megérdemlem, mert az elmúlt napokban igen csak kirúgtam a hámból. 3 nappal ezelőtt az anyukámékhoz voltunk hivatalosak vendégségbe, ahol engedtem a csábításnak, mégpedig nagyon-nagyon engedtem. Befaltam egy csomó sütit, a teljesség igénye nélkül: Alpesi tortát, meggyes-kakós piskótát, kókusztekercset, és rengeteg rétest.

 

2011. május 30.

Picur fogyókúra naplója

No, ha tegnap kíméletlen volt a mérleg, akkor ma pedig bolond. Tiszta röhej volt a reggeli méreckedés: első körben ráálltam, és 55,8 kg-ot mutatott. Már éppen kezdtem megijedni, hogy kezdek betegesen sovány lenni, mikor egy másik helyen is ráálltam. Ne tudjátok meg, ott meg 57-et mutatott. :)))

 

2011. május 28.

Picur fogyókúra naplója

A reggeli súlyom továbbra is 56,2 kg. A lábam szépen gyógyulgat, már csak néha-néha áll be az izmom. Tegnap elhagytam a corn flakes-et, ebben ügyes voltam, ellenben délután befaltam egy francia krémest, délelőtt pedig 3-4 aprósüteményt.

 

2011. május 25.

Picur fogyókúra naplója

Visszatértem a rendes diétához, ami remek eredményt hozott. Tegnap reggel 56,0 (!) kg-ot mértem, ma reggel pedig 56,2 kg-ot. Eeez igen! Elvileg el is értem az áhított súlyt, de úgy gondoltam, majd akkor állok le a naplóírással, ha valóban állandósul ez az érték és a közérzetem is tökéletes lesz.

 

2011. május 20.

Picur fogyókúra naplója

No, a napokban történt pogácsázásnak és "csakazértis" Corn flakes-nek meg lett az ára. A reggeli mérlegállás 57, 4 kg-ot mutat a rossz helyen, 57,2 kg-ot a jó helyen.

 

2011. május 16.

Picur fogyókúra naplója

Mivel most nem tornázhatok egy darabig, sokkal nehezebben megy a fogyókúra, és még jobban oda kell figyelnem az evésre is. Tegnap a corn flakes-re is nemet mondtam, pedig már a bögrét és a tejet is előkészítettem. De győzött az akarat, így nassolás helyett gyorsan fogat mostam.

 

2011. május 10.

Picur fogyókúra naplója

Huhúúú! Ma ráálltam a mérlegre és láss csodát: 56,6 kg-ot mutatott. Ez igen! Pedig tegnap nem is tornáztam, mert a napokban furcsán fáj a jobb lábam. Most néhány napig biztosan pihentetem, szedem a B és C vitamint, a Béres cseppet, és remélem, hogy hamarosan ismét ringbe szállhatok a tornázással is.

 

2011. május 4.

Picur fogyókúra naplója

Na, sikerült megjósolnom a jövőt: a mérleg ma 20 dekával többet mutatott, aminek oka lehet a tegnapi bő ebéd, de lehet, hogy csak sima ingadozásról van szó. Majd meglátjuk néhány nap múlva.
Megfogadtam viszont, hogy ha sikerül elérnem az 56 kilót, azzal fogom megünnepelni, hogy megeszem a fagyasztóban félretett puncs tortát. Hmmm, már alig várom.

 

2011. május 2.

Picur fogyókúra naplója

Ez igen, a súlyom 56,8 kg-ra apadt. Érdekes, hogy most hirtelen megindult lefelé, pedig már azt hittem, esélytelen vagyok a győzelemre. Hú, ez nagyon izgi, már csak 80 deka és bomba nő leszek. Az eredmény annyira felvillanyozott, hogy már ebédre sem eszem magam degeszre és a tervezett ráadás pogit is elhagytam.
Tegnap este tornáztam 2 x 20 perc RR 2009-est, nagyon jó volt. A tesóm ma érdeklődött, hogy szoktam-e még tornázgatni. Mondtam, hogy igen, erre ő is eltöprengett azon, hogy neki is kéne mozogni, mert fájogat mindene. Úgy látszik, a jó példám ragadós. :)

 

2011. április 28.

Picur fogyókúra naplója

A mérleg nem ad inspirációt. Ma reggeli súlyom: 57,8 kg. No comment... Pedig nem hagyom el magam, tegnap is tornáztam Rubint Rékából 2 x 20 percet, de minek :((( A vacsorámat is leredukáltam, a sajt helyett 2 szelet hamletet eszem, amitől ugyan fájdogál a gyomrom, de egy grammot sem fogyok. Kezdek egyre tanácstalanabb lenni, nem tudom, mi lehet a baj?

 

2011. április 23.

Picur fogyókúra naplója

Tegnap reggel 57,2 és kerek 57 kg. között ingadozott a mérleg, míg végül a kerek 57 kg-os értéken állt meg. No, ez már szép eredmény, - gondoltam magamban, de sajnos korai volt az öröm. A ma reggeli mérlegelés 57,6 kg-ot mutatott. Elegem van ebből, alig-alig haladok, nem tudom, mi van máááá...

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3