Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Niki fogyókúrájának története

Niki fogyókúrájának története

Niki vagyok 16 éves, tanuló. 168 cm vagyok és 69 kg. Számomra ez is szörnyen hangzik, de úgy, hogy 1 évvel ez előtt csak 49 kg voltam talán már mások számára is. Világéletemben sovány voltam, imádtam, hogy bármilyen ruha jól állt, hogy nem kellett arra figyelnem jól áll-e a fürdőruha. Magabiztos voltam és szerettem enni is. Aztán jött a gimnázium és a megfelelési kényszer: általános iskolában kitűnő tanuló voltam szerettem volna itt is jól teljesíteni, de persze ez nem volt könnyű.Ha véletlenül mégis becsúszott egy rossz jegy egy kis édességgel vigasztaltam magam - eleinte, aztán már sokkal. Kezdetben csak a ta nulás miatt nem jártam annyit bulizni, aztán mikor hirtelen azon kaptam magam, hogy 10 kilót híztam megrémültem. Elkövettem azt a hibát hogy ezt az egészet átmeneti állapotnak tekintettem és nem vettem magamnak új ruhákat, így aztán kevés olyan ruhám akadt itthon amik jól álltak volna rajtam. Tehát az önbizalmam rohamos ütemben csökkeni kezdett. Nagy elhatározásomban kitaláltam hogy akkor most két hét alatt visszafogyok, aminek az lett az eredménye hogy egy hétig nem ettem utána pedig telezabáltam magam. Ez kicsit kedvemet szegte, és elkeseredésemben csak ettem és ettem...Újabb 10 kiló :( Azt hittem végem van....Mondanom sem kell, hogy a tavalyi nyaram rettenetes volt. Egyszer sem voltam strandon!!! Azóta se nagyon változott a helyzet, de most azt mondtam elég! Nem járok bulizni, ja és időközben már a tanulásról is lemondtam csak sajnáltatom magam. Na és persze pasim sincs, ami nem is a külsőm miatt van hanem amiatt hogy teljesen elzárkózom ha lenne egy elvetemült aki közeledne. Tehát én ezt nem csak egy fogyókúrának tekintem hanem életmódváltásnak. Nem lesz többé itthon búslakodás, nem lesznek falási rohamok, sikertelen próbálkozások, amik eddig abból adódtak hogy egyedül csináltam a diétát és akaraterő hiján feladtam egy hét. De most itt a nyilvánosság ami segíteni fog :) Úgyhogy kitartás sikerülni fog :D:D:D:D:D:D:DÁprilis 30. csütörtök

Niki fogyókúrájának története

Miért éppen most kezdek fogyókúrázni? Mert most lett elegem a régen látott ismerősök néha enyhe néha durva megjegyzéseiből, hogy milyen sokat híztam. Nem számít hogy hétfő van vagy csütörtök, és az sem hogy hányadika van. Már nem akartam holnapig várni a kezdéssel :)

Milyen lesz a módszerem? Nagyon egyszerű, bár elég drasztikus és nem túl egészséges. Van egy hatalmas hibám: diéta mellett egyszerűen képtelen vagyok sokat mozogni, vagyis az iskolai tesi órákon kívül többnyire meg sem mozdulok, így kénytelen leszek a kajálást visszafogni. Próbálok minden nap legalább 2,5 liter vizet meginni, a vacsorát elhagyom, a reggelim és az ebédem pedig müzliből, gyümölcsökből, zöldségkből, joghurtból, rozskenyérből fog állni. Az az igazság hogy a húst annyira nem szeretem, úgyhogy az elhagyása nem lesz egy nagy feladat. Inkább az édességekkel kell majd megküzdenem. Ezenkívül a napi két tejeskávé mindenképpen meglesz, mert arról sajnos nem tudok tartósan lemondani. Van egy pár trükköm is: ha már nagyon éhes vagyok iszom egy kis tejet vagy fogat mosok vagy bekapok egy rágót ( bár ezt próbálom visszafogni, mert valahol hallottam hogy a sok rágózás gyomorfekélyt okozhat ). A terv az lenne, hogy június 15ig 55kiló legyek ami 14 kiló fogyást jelent.

A mai napom egész jól telt, nem is voltam éhes pedig két tejeskávét ittam és egy kis müzlit ettem joghurttal, ami bizony elég kevés. 2 liter vizet sikerült meginnom a többi nem ment. Hetente kétszer kéne magam megmérni, de nehéz lesz megállni, hogy többször mérjem magam, mert ha nem azt mutatja a mérleg amire számítottam,akkor képes vagyok nagyon elkeseredni. De az első napon már túl vagyok :)

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 3