Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Január 14.

Gréta fogyókúrájának története

Igazam lett, még mindig 88. De legalább nem híztam, ez is valami. Arra jutottam magamban, hogy megelégednék heti 1 kg mínusszal is. Ugyanis többször hallottam, hogy a gyors fogyás nem egészséges és az ember hamar visszahízza, amit leadott. Nekem meg különösen rossz lenne, ha kifogynék a bőrömből. Csúnya lenne. Szóval a 20 kiló heti eggyel számolva, az 20 hét, vagyis kb. 5 hónap. Ez azt jelenti, hogy május végére, június elejére elérném a célom. Jó lenne.

 

Január 13. péntek

Gréta fogyókúrájának története

Bár nem vagyok babonás, de a mai napom sem indult túl rózsásan. Eléggé megfáztam, s a mérleg is leragadt a 88-nál. Borús hangulatomban nehezebb volt ellenállni a csábító falatoknak. Azért csokit, édességet nem ettem. Végeredményben nem ettem sokat, de többet annál, mint amennyit egy fogyókúrázó ehetne szerintem. A holnapi mérlegeléstől nem sok jót várok.

 

Január 12.

Gréta fogyókúrájának története

Amilyen jól éreztem magam tegnap, a mai napom olyan pocsék volt. S ezt nem az okozta, hogy a mérleg hajszálra pontosan annyit mutatott, mint tegnap. Biztos mindenkinek az életében vannak rosszabb napok. Nos az enyém tegnap ebbe a kategóriába tartozott. Nem is írnék erről túl sokat. Talán majd a holnapi szebb lesz...

 

Január 11.

Gréta fogyókúrájának története

Ma újabb öröm ért: 88 kg! Sajnos azonban ma "bűnöztem" is, megettem két sós-vajas kiflit. Imádom és nem tudtam ellenállni a friss kifliknek. Egyébként naponta háromszor kell küzdenem magammal és a csábító falatokkal. Ugyanis az én kis családom (férj, gyerek) olyan jóízűeket tudnak enni. Nekem meg jut a párolt zöldség. Egyébként a páromon nem tudok kiigazodni. Sokszor piszkál kilóim miatt, ma meg egy szelet csokival lepett meg. Nagy volt a kísértés, de magamban megfogadtam, hogy csak akkor eszem meg, ha elértem a 85 kg-ot. Remélem sikerül megtartanom ezt a fogadalmamat. Egyébként párom azt is kijelentette, hogy ne merjek 80 kg alá fogyni, mert ő ducin ismert meg és így szeret. Na, puff neki! Azért az én célom továbbra is a 70 kiló. Délután végre tornáztam 15 percet! Igaz, hogy csak úgy magamtól kitalált gyakorlatokat végeztem, de amilyen puhány vagyok, szerintem kezdésnek ez is elég. És nagyon jól esett. Tagjaim recsegtek-ropogtak, mégis nagyon jól esett. Hát még utána az a két kivi, amit megettem. Régen esett ilyen jól gyümölcs. Tettem ma még egy felfedezést: jóval kevesebb kenyér fogy, amióta diétázom, s ez jó jel. Anyukámnak megírtam sms-ben, hogy már sikerült megszabadulnom 2 kilótól. Erre ő tett egy viszautasíthatatlan ajánlatot: annyi ezrest ad nekem, ahány kilót lefogyok szülinapomig, vagyis március 21-ig. Erre nem mondhattam nemet! Jó kis szülinapi ajándék lesz. Így a fogyokúrám dupla öröm. Vacsira csak egy gyümölcsös joghurtot ettem. Nagyon csodálkozom magamon. Még sosem bírtam így a koplalást.

 

Január 10.

Gréta fogyókúrájának története

Hurrá! Újabb fél kiló mínusz! Ha így folytatódik, barátom lesz a mérleg. A fogyókúrában az önmegtartóztatás mellett másik fontos dolog a kitartás. Szeretnék kitartó lenni. Reggel a szokásos, édesítőszerrel készült tejeskávém mellé csak némi sajtot ettem. Az édességmegvonás egyre könnyebb, már nem is kívánom. Ez szuper. A vacsorám ismét párolt zöldség volt és sajt. Bár ma sem tornáztam, azért meg vagyok elégedve magammal. Eddig még soha nem tapasztalt módon bírtam megállni nemcsak a nassolást, de még az evést is. Kíváncsian várom a holnapi mérlegelést.

 

Január 9.

Gréta fogyókúrájának története

A mérleg ma is a tegnapi értéket mutatta. Hmmm. De legalább nem is többet. Sajnos tornára ma sem tudtam rászánni magam. A vacsorám 6 óra körül megint párolt zöldség némi kis tejföllel. Este korgó gyomorral bújo ágyba, de jó érzés: ma sem nassoltam!

 

Január 8.

Gréta fogyókúrájának története

A mai mérlegelés örömmel töltött el: mínusz egy kiló! No, ez jól indul. A vacsim tejfölös túró volt, persze kenyér nélkül. Ez nem túl diétás, de arra jó, hogy a kenyeret este elhagyjam. Egy újabb jó pont:visszautasítottam a párom által felajánlott szaloncukrot és gumicukrot! Pedig hogy szeretem!

 

Január 7.

Gréta fogyókúrájának története

Ma nem ettem édességet! Ez is valami. Az ünnepi kaja- és édességdömping után ez nem is túl könnyű. Ma nem ettem kifejezetten diétás ételeket, inkább mindenből csak kevesebbet. A koplalást nem bírom. A vacsorám konzerv zöldborsó volt, melybe egy kis tejfölt kevertem. Fincsi, bár nem laktam jól tőle!

 

Január 6.

Gréta fogyókúrájának története

Ma nagy elhatározásra jutottam: le fogok fogyni! Sajnos súlyfeleslegem már problémákat okoz: hamar kifulladok, vérkeringésem romlott, ezért gyakran fázom és lábaim hamar "megmacskásodnak". Itt az ideje a váltásnak! Tudományos koncepcióm nincs. Egy dolgot viszont tartani szeretnék: vacsorára keveset eszem és az is könnyű, nem hízlaló étel lesz. Személyes tapasztalatom, hogy ez nagyban elősegíti a fogyást. A másik dolog: elkezdtem szedni egy táplálékkiegészítőt (az anyagcserét fokozza), amit egyik kolléganőm is szed. És bár 2-3 hónap kellett neki hozzá, de diéta nélkül fogyott tőle jó pár kilót. Talán ez is segít valamit. Induló súlyom 90 kg.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 6