Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Január 25.

Gréta fogyókúrájának története

A mérleg ma 87-et mutatott. Nem értem. Most meg mitől lett több? Lehet, hogy elég lenne hetente 1-2x mérlegelni. A mai napom egyébként átlagosan telt. Lehet, hogy este kellene kibírnom, hogy semmit ne egyek. Nem hízhatok vissza!!!!

 

Január 24.

Gréta fogyókúrájának története

Lehet, hogy a mérleg nem látta a tegnapi dőzsölésemet, mert csodák csodájára egy dekával sem mutatott többet, mint tegnap. Igaz, hogy kevesebbet sem. De ezt megúsztam. Amióta elolvastam a böjtről szóló könyvet, csak desztillált vizet iszom, csapvizet nagyon ritkán. Kenyeret, tejet, édességet nagyon elvétve fogyasztok (a tegnapi nap ilyen "elvétés" volt) és húst is sokkal kevesebbet, mint eddig, húskészítményeket pedig egyáltalán nem. A napi két kávét is elhagytam, ami nálam nagy sikernek mondható. Böjttel eddig egyszer próbálkoztam (a böjt azt jelenti, hogy egy nap csak desztillált vizet iszom), de nem sikerült 24 órát kibírnom, csak 19-et. De akkor is a méregtelenítés miatti kellemetlen mellékhatások miatt hagytam abba. (De erről már írtam.) Szóval annak ellenére, hogy ma nem tartottam teljes böjtöt, mégis működött szervezetemben a méregtelenítés, mert a múltkorihoz hasonló tünetek jelentkezetek: fájt a fejem és fáztam. Ez a munkahelyen kicsit kellemetlen volt, de túléltem. A legszörnyűbb ebben az, hogy az ember automatikusan arra törekszik, hogy ezt a rossz közérzetet megszüntesse. Mi jutott eszembe? Algopyrin, kávé... Amelyek tudvalevőleg szintén "mérgek". Sajnos én a kávét választottam, de jutott egy fél órám, hogy aludjak. Ez jót tett. Szóval ez a fogyókúra, meg a méregtelenítés nem sprint, sokkal inkább hosszútáv-futás. És ez benne - legalábbis számomra - a legnehezebb. Nem baj, legalább állhatatosságot tanulok. Hogy ilyen pozitív "mellékhatásai" is lesznek a fogyókúrámnak, azt még nem gondoltam az elején. Kívánok hát minden fogyni vágyónak kitartást!

 

Január 23.

Gréta fogyókúrájának története

Még mindig 86,5 kg. De a mai napom fogyókúrám kakukktojás-napja volt Vagyis egyáltalán nem illett bele a fogyókúrámba. Kezdődött azzal, hogy a munkahelyemen édességgel kínáltak. A szaloncukorra még nemet mondtam, de a csokival bevont mézes kalácsra már nem tudtam. Aztán jött egy jó kis ebéd, majd párom kényeztető meggyes pitéje, amit egy kis áfonyasziruppal és tejszínhabbal spékelt meg... Nem is folytatom. Mi lesz a holnapi mérlegelésen?!

 

Január 22.

Gréta fogyókúrájának története

A tegnapi tyúkocska éreztette hatását. A mérleg ma fél kilóval többet mutatott. Megfogadtam, ma nem eszem az ebédből. Semmilyen sült hús nem ér annyit, hogy a nehezen ledolgozott kilók visszajöjjenek. Ez elég jól sikerült. Vacsira is csak párolt zöldséget és sajtot ettem.

 

Január 21.

Gréta fogyókúrájának története

Alig hittem a szememnek: 86 kg! Végre. A délelőttöt jól bírtam, de sajnos délben finom tyúkhúsleves és sült hús volt rizzsel. Ezeknek nem tudtam ellenállni. Ráadásul a párom kérte, hogy süssek meggyes pitét. Ezt is meg kellett kóstolnom. Nem ettem sokat, de mindent le kellett tesztelni, jó lett-e. Jó lett. Sajnos holnap is ez lesz az ebéd, így nem számítok jobbra akkor sem. Viszont ma újra végiggondoltam: 2 hete csinálom és már lement 4 kiló. Ez jó. A heti két kiló nagyon megfelelne...

 

Január 20.

Gréta fogyókúrájának története

Betett a pizza, újra 87. Hát ez már soha nem lesz kevesebb? Kicsit el vagyok keseredve. A ma délelőttöm jól indult, de a párom levágott egy tyúkot. Ugye a család nem koplalhat az én fogyókúrám miatt! Így meg nagyon nehéz nem enni. Persze meg kellett kóstolni a finom májacskát, meg a pörcit??? Csak nehogy még egyszer 87 fölé menjen az a fránya mérleg, mert akkor összeomlok.

 

Január 19.

Gréta fogyókúrájának története

Végre 86,5 kg. Talán újra megindulok lefelé. Délelőtt egy narancsot és egy kivit ettem csak, viszont délben nem tudtam ellenállni a pizzának. Jó hír azonban, hogy a fogadalmi csokim még megvan, várja a 85 kilót. Egy-két ilyen pizza-ebéd és szegény csoki várhat eleget.

 

Január 18.

Gréta fogyókúrájának története

Ma is 87. Elhatároztam, hogy ma kérlelhetetlen leszek magamhoz. Muszáj. Délelőtt csak vizet ittam, s az ebédből nem ettem sokat. Sőt délután még tornáztam is Norbi kazettájára. Utána alig bírtam menni.

 

Január 17.

Gréta fogyókúrájának története

A visszafogás nem sikerült. Valami furcsa ok folytán ma nagyon eszékes lettem. Nem szabad elhagynom magam! A mérleg egyébként 87 kg-ot mutatott. Holnap tényleg szigorúan fogom magam.

 

Január 16.

Gréta fogyókúrájának története

86,5 kg! Ez szép. Nagyon örülök az eredménynek, hisz 10 nap alatt lement 3,5 kg Ráadásul nem is kellett érte túl sokat szenvednem. Elég jól sikerült átállni az alacsonyabb kalóriatartalmú ételekre. Igaz este elszaladt velem a ló, többet ettem, mint szabadott volna. No mindegy, majd holnap visszafogom magam.

 

Január 15.

Gréta fogyókúrájának története

Végre túljutottam a holtponton. A mérleg ma már csak 87-et mutatott. Eszembe jutott, hogy régóta van egy könyvem, amit még igazán nem olvastam el soha, a címe: A böjt csodája. Tegnap este nekiestem, elolvastam, s nagyon megfogott. Olyan dolgokról írt, ami számomra is nagy probléma. Akit érdekel és rászánja magát, olvassa el és fogadja meg a tanácsait. Mindenkinek szívesen ajánlom. (A szerzőpáros Paul C. Bragg és Patricia Bragg) Így ma csak desztillált vizet iszom. Ez kitűnően sikerült. Sajnos annyi kellemetlenségem volt belőle, hogy a méregtelenítés mellékhatásaként fázni kezdtem. Úgy éreztem, hogy hideg van, pedig a radiátor forró volt. Érdekes érzés. Persze ezt a párom nem hagyta annyiban - miért koplalok? Most nem részletezném, akit érdekel a könyv, tényleg olvassa el. És megérti. Ez nem a fogyókúra, hanem a szervezet méregtelenítése miatti böjt. Délután ettem már gyümölcsöt. Várom a holnapi mérlegelést.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 6