Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Február 5.

Gréta fogyókúrájának története

Ma reggel nem hittem a szememnek! Egy hajszálnyival 85 kg alatt mutatott a mérleg! Nagyon örültem. Ma vendégségben voltunk, mindenből keveset ettem csak. Délután próbálgattam a régi nadrágjaimat. Az egyik, amit eddig nehezen tudtam begombolni, most simán betudtam. A másik, egy nyári, amit pedig egyáltalán nem tudtam már begombolni, most simán rámjött, sőt be is gomboltam! Hurrá! Az első kézzel fogható eredmények.

 

Február 4.

Gréta fogyókúrájának története

Tartom a súlyomat, hála Istennek. Ma is 85,5 kg-ot mutatott a mérleg. Délelőtt kicsit ehetnékem volt, úgy ettem volna valami finomat. De maradtam a gyümölcsnél. Azért később lecsúszott egy kis sajt, persze kenyér nélkül. Délben csontleves volt, meg hurka krumplival. Én inkább csak krumplit ettem, a huriból csak egy icipicit. Este újra rátört családomra az édességvágy - csúsztatott palacsintát kellett csinálnom. Én egy szeletet ettem belőle, mást nem is vacsoráztam. Nem igazán diétás!

 

Február 3.

Gréta fogyókúrájának története

Nem bírtam ki, hogy a mérlegre ne álljak. De nem is bántam meg: 85,5 kg! Haladok! Ennek örömére délelőtt engedtem a kísértésnek és megettem 2 szelet pirítóst. Délben kelkáposzta-főzelék volt üresen (hús nélkül). Hát, jó lett volna egy kis pöri hozzá, de a héten már kimerítettem a hús-keretemet. Este savanyú káposztát vacsoráztam, de muszáj volt hozzá ennem egy vajas kiflit...

 

Február 2.

Gréta fogyókúrájának története

A mai napom is viszonylag jól telt, bár vacsira a zöldségek mellé még lenyomtam egy vajas kiflit is. Lehet, hogy nem kellett volna, de nincs itthon mindig kifli, én meg éhes voltam... Ma nem is mérlegeltem. Kíváncsi vagyok, meddig bírom ki.

 

Február 1.

Gréta fogyókúrájának története

Ma reggel 86-ot mutatott a mérleg. De az eddigi, már majdnem 4 hét tapasztalataiból a következő az előrejelzésem: Most kb. 5 napig ennyi lesz, aztán egyszer csak megint egy kilóval kevesebb. Így ráérek 5 nap múlva mérlegelni. Persze valószínűleg nem bírnám ki addig, hogy rá ne álljak. Már majdnem 3 hete desztillált vizet iszom csapvíz helyett, nem kávézom, kenyeret, tömény édességet (csoki, cukorka) nem eszem, s délelőtt csak gyümölcsöt fogyasztok. (De ezekről írtam már) Most azért összegzem, mert ennyi idő alatt is tisztult a szervezetem. Azt hiszem, a súlycsökkenésem is azért ilyen lassú, de remélhetőleg tartós. S amiért ezt leírtam: Ma délelőtt egyik kolléganőm hozott kis tasakos instant levest. Csak egy bögre forró víz kell rá és kész. Biztos sokan ismerik. No, én ebből ettem egyet (már korábban is ettem ilyet) ma délelőtt és utána legalább egy órahosszáig fájt a gyomrom. Hullámokban jött rám a görcsös fájdalom. Erősebb és enyhébb fájdalmak váltakoztak. Szörnyű volt. Érezte a szervezetem, hogy ebben mennyi "méreg" van. És jelzett. Kolléganőmnek az ugyanolyan levestől semmi baja sem lett (nem jelzett a szervezete), s korábban nekem sem pár héttel ezelőtt. Biztosan vannak, akik kételkednek abban, hogy ez a fájdalom ettől lett volna. De ekkor mást nem ettem, csak gyümölcsöt, s a fájdalom típusa összetéveszthetetlen volt. Ugyanis emlékszem jól, akkor volt ilyen fájdalmam, mikor még középiskolás vegetáriánus koromban egyszer kolbászos rántottára csábított el a nővérem. No persze akkor még erősebb fájdalmaim voltak. Ha te is átállsz az egészséges táplálkozásra, szervezeted jelezni fogja, mi jó neki. Ezt én már személyesen megtapasztaltam, pedig ételeim között még mindig sok "egészségtelen" táplálék van. Mindenkinek tudom javasolni, hogy az agyonklórozott és ki tudja mennyi vegyszert tartalmazó csapvíz helyett desztillált vizet igyon, ha kicsit is fontos az egészsége és az élete. Akit esetleg érdekel a téma és szívesen váltana velem pár levelet, írhat erre a címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Ígérem, válaszolok.

 

Január 31.

Gréta fogyókúrájának története

Jól indult a napom. Ma is futottam korán reggel és a mérleg 85,5 kg-ot mutatott. Nagyon boldog voltam. Ma kicsit nehezebb volt a korán kelés, de szigorú voltam magamhoz. A kutyám meg nagyon boldog volt, hogy futhat velem egyet. Rá is ráfér, mert ő is felszedett egy kicsit a télen, szépen kigömbölyödött. Délben szarvaspöri volt, meg kellett kóstolnom... Nagyon fincsi volt!

 

Január 30.

Gréta fogyókúrájának története

Ez a mai nap egy csoda, újra lendületbe jöttem. Tegnap este elhatároztam, hogy ma előbb kelek, mint a családom és elmegyek futni. És sikerült! Reggel ötkor szólt az ébresztő, s tényleg sportolással kezdtem a napot! S ami a hab a tortán, hogy mérlegre álltam (még futás előtt) és a mérleg 86-ot mutatott!!! Nem tudom, hogy ez hogy lehet, hisz már vagy egy hete 87-et mutatott. Délelőtt egy kivit ettem és iszom szorgalmasan a desztillált vizet. Csapvizet egyáltalán nem iszom Szerintem ez a desztvíz lassan, de biztosan mossa ki szervezetemből a mérgeket. Ugyanis a múltkor kisfiammal futkároztam, s hihetetlenül rövid táv után teljesen kifulladtam. Ma reggel pedig fantasztikus módon bírtam a futást. Lehet, hogy márciusban még a falusi futóversenyre is benevezek??

 

Január 29.

Gréta fogyókúrájának története

Ma új elhatározás született bennem. Nem adhatom fel! Már 3 kiló lement a kezdés óta (remélem nem híztam vissza), folytatnom kell. S azokat sem hagyhatom cserben, akik történetemet hétről-hétre olvassák. Szörnyű! Hogy fogyókúrázhat úgy az ember lánya, ha a fiúk diós és kakaós kalácsot követelnek?! Azt hiszem, fogyókúrám ezért feneklett meg, s kedvem ezért hagyott alább. Ők jóízűen falatoznak, én meg nézzem? Ez nem megy. De meg kell erősödnöm lelkileg és mindezeknek ellenállni. Kíváncsi vagyok a holnapi mérlegelésre.

 

Január 28.

Gréta fogyókúrájának története

Azt kell, hogy mondjam, a kezdeti lelkesedésem alábbhagyott. Olyan vagyok, mint egy leengedett lufi. Bár délelőtt csak gyümölcsöt ettem, sokkal több önmegtartóztatásra nincs erőm. Sajna...

 

Január 27.

Gréta fogyókúrájának története

Délelőtt egy banánt ettem, de délben megint pizza volt... Este pedig a munkahelyemen volt közös vacsora, illett elmennem. Csak főtt krumplit ettem egy kis pöriszafttal. Direkt nem mérlegelek, majd hétfőn.

 

Január 26.

Gréta fogyókúrájának története

Ma elhatároztam, hogy hetente 2x fogok mérlegelni. Egyébként csak parázom. Délelőtt egy almát ettem csak. Ebédelni ebédeltem ugyan, de mérsékeltebben. Délután ettem zöldséget és egy kis sajtot, de vacsira csak egy bögre kakaót ittam. Lehet, hogy ez nem épp diétás, de legnehezebben azt bírom, hogy ne vacsorázzak. Pedig ez lenne a legfontosabb. Mérlegelni pedig csak hétfőn fogok legközelebb!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 6