Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Február 16.

Gréta fogyókúrájának története

Ma 5-kor keltem és ismét elmentem futni. A múltkori 2 alkalom óta nem futottam. Kicsit megvisel a korai kelés, ma egész délután majdnem elaludtam, pedig nem szoktam napközben fáradt lenni. Ma időben lefekszem. A súlyom változatlan, s a mai étkezésemmel is viszonylag elégedett vagyok. Remélem újra megindul a súlyom lefelé.

 

Február 15.

Gréta fogyókúrájának története

Címszavakban: a súlyom - mint tegnap. Amit ma a feketelistáról ettem: pirítós, fánk, túró rudi, jégkrém. Ami hasznos volt: banán, mandarin, sárgaborsó leves, mandula, aszalt sárgabarack. Ez így nem mehet tovább!!

 

Február 14.

Gréta fogyókúrájának története

Ma kimerítettem a heti édességadagomat! Vissza kell fognom magam! Egyébként a mérleg reggel barátságos 84-et mutatott. Sőt egy hajszálnyival alatta is volt. Azt hiszem holnap nem így lesz. Ugyanis vacsorára is sikerült kissé bepakolnom: sült krumpli, hagyma, sajt és egy kicsike kolbász. Bár kenyeret nem ettem, de azt hiszem ezt a kolbászt sem lett volna szabad. Most már mindegy. De nagyon jól esett.

 

Február 13.

Gréta fogyókúrájának története

Jól indult a hetem. A mérleg 84-et mutatott. Délelőtt friss és aszalt gyümölcsöt, meg magokat (mandula, dió) ettem. Sajnos ebéd után megkóstoltam 1-1 szeletet a diós és a kakaós kalácsból is. Délután viszont szintén csak zöldséget és gyümölcsöt, no meg egy kis sajtot ettem. Az eddigi eredményemmel meg vagyok elégedve.

 

Február 12.

Gréta fogyókúrájának története

A reggelim csak gyümölcs volt, örültem, hogy sikerült ezt megtartanom. A többiek ugyanis ott falatozták mellettem jóízűen a kolbászos vajas kenyeret. Ebédre ismét tyúkhúsleves és paprikás krumpli volt. Ez utóbbiból sajnos kétszer is szedtem, de annyira ízlett. Ebéd után utaztunk haza, s út közben uzsonna gyanánt elmajszoltam egy banánt. Otthon aztán vacsora: kefir némi kis kenyérrel. Most várom a holnap reggeli mérlegelést.

 

Február 11.

Gréta fogyókúrájának története

Ma nem mérlegeltem. Sajnos délelőtt a gyümölcs mellé ettem egy kis vajas kenyeret (igaz rozskenyér volt), és délben tyúkhúsleves meg tejbegríz volt az ebéd. Ezeket talán az ellensúlyozza kissé, hogy ma egy csomót gyalogoltam a városban...

 

Február 10.

Gréta fogyókúrájának története

Ma sikerült gyümölcs- és zöldségnapot tartanom. Ezalól egyetlen kivétel az a kis sült csirke darab, amit ebédkor ettem, persze rizzsel, nem kenyérrel. Anyu mérlege teljesen megbízhatatlan. Még viszonyításra sem jó. Ugyanis egymás után háromszor ráálltam és mindháromszor különböző értéket mutatott. Minden esetre kevesebbet, mint szerdán. Majd az otthoni mérleg állása lesz a mérvadó. Nem is állok rá erre a mérlegre, majd csak otthon.

 

Február 9.

Gréta fogyókúrájának története

Ma reggel nagy bőszen elkezdtem a böjtöt. Elég jól bírtam. Délelőtt mászkáltunk a városban, s elfáradtam. Mikor hazaértünk, le kellett feküdnöm. A böjt alatt sokat kell pihenni. Mivel a böjt "mellékhatásaként" fázni kezdtem, és nem éreztem túl jól magam, ettem egy kis gyümölcsöt. Délutánra ugyanis olyan programunk volt, amihez jól kellett magam éreznem. A gyümölcs jól esett. Este zöldséget és rizst ettem, s gyümölcslevet ittam. Nagyon jól éreztem magam ezekkel ez egészséges ételekkel. Este mérlegre álltam - majdnem egy kilóval kevesebbet mutatott, mint reggel! Várom a holnapi mérést.

 

Február 8.

Gréta fogyókúrájának története

Súlyom továbbra is 85 kg. Sajnos délelőtt elgyengültem és ettem 2 szelet pirítóst. Szörnyű! Tisztára kezdek visszatérni a régi evési szokásaimhoz! Ennek véget kell vetni. Ma délután elutaztunk kisfiammal édesanyámhoz pár napra. A mikor anyunál mérlegre álltam, jót nevettem, mert 82 kilót mutatott. Mondtam is anyunak, hogy ez a mérleg bizony rossz. No mindegy, arra jó lesz, hogy a súlycsökkenést mutassa. Ha egyáltalán lesz súlycsökkenés. Elterveztem, hogy holnap böjtölni fogok, csak desztillált vizet iszom. Remélem sikerül. Otthon nem tudom megcsinálni, mert a párom már rögtön parázni kezd, ha egy étkezést kihagyok. Anyukám meg tudja, hogy mi a böjt lényege, hisz korábban ő is alkalmazta méregtelenítés gyanánt. Vajon bírni fogom? Nem vagyok biztos magamban.

 

Február 7.

Gréta fogyókúrájának története

Jól éreztem. Ma 85 kg vagyok. Ez még nem katasztrófa, de nem engedhetek meg több ilyet magamnak! Sajnos ma nem vittem túlzásba a zöldség- és gyümölcsfogyasztást. A következő napokra desztvíz-böjtöt tervezek. Remélem sikerül.

 

Február 6.

Gréta fogyókúrájának története

84,5 kg. Határozottan jó tendencia. Ma végre megeszem a fogadalmi csokimat, melyet a 85 kg elérésére tartogattam. Tegnap a rokon néni csomagolt a maradékból egy kis rántott csirkét nekünk. Ma ebből ettem ebédre, de sajnos mivel nagyon szeretem, este is ettem. Nem kellett volna. Zöldség meg nuku. Meglesz ennek a böjtje, érzem.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 6