Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Március 1.

Gréta fogyókúrájának története

Ma böjtnap! Szigorúan csak desztillált víz és más semmi. Párom pár napra elutazott, így ő nem jelent akadályt e tervemben. Reggel a súlyom még mindig 84 kg. A tervem sikerült! Ma nem ettem SEMMIT! A félreértések elkerülése végett még egyszer leírom, hogy ezt elsősorban a méregtelenítés miatt csináltam, és csak másodsorban a fogyás miatt. A súlycsökkenés a méregtelenítés egyik pozitív mellékhatása. Érdekes, hogy éhséget szinte nem is éreztem, csak egy kicsit reggel és ismét egy kicsit délután, 6 óra körül. Szerencsére most nem fájt semmim, csak egy kicsit fáradtabb voltam, de volt egy kis időm pihenni. Az éhség tehát nem gyötört, viszont érdekes megfigyelést tettem: maga az EVÉS hiányzott. Nem az étel, hanem annak elfogyasztása. 4 óra körül már nagy kísértésben voltam, de arra gondoltam: ha most megint feladod, akkor soha nem lesz akaraterőd végigcsinálni. A nap nagy részén már túl vagy, ezt a kicsit bírd még ki, s holnap büszke lehetsz magadra. Sikerült is kibírnom.

 

Február 28.

Gréta fogyókúrájának története

A mai napom is jól indult, egészen addig, amíg a nénik a munkahelyemen nem sütöttek palacsintát. Persze mindenkit megkínáltak. Én hármat ettem, de nem kellett volna. Délben nem is voltam éhes, csak 2 óra körül ettem pár falatot (tényleg nem sokat). A vacsorával viszont megint csak jóllaktam. Súlyom ma is változatlan.

 

Február 27.

Gréta fogyókúrájának története

Délelőtt egészen jól bírtam gyümölcsökkel és magokkal, de az ebéd! És ráadásul a páromnak szülinapjára zserbót kellett sütnöm, mert az a kedvence. Finom volt. A súlyom változatlan.

 

Február 26.

Gréta fogyókúrájának története

Tegnap nem is írtam, mert már elegem van magamból. Most ismét feltettem magamnak a kérdést: akarom folytatni a fogyókúrát vagy sem. A válaszom persze az volt, hogy igen. (Belegondoltam, hogy hol tarthatnék már, ha önmegtartóztatóbb tudnék lenni!!) Szóval ma ismét komoly elhatározásra jutottam: folytatnom kell a kúrát, és akarnom, s tudnom kell nemet mondani mindazon élelmekre, amelyek fogyásom útjába állnak. A pozitívum az, hogy legalább nem híztam vissza a leadott kilókat. Ez szerintem azt mutatja, hogy ha elérem az áhított súlyomat, akkor sem fog egyik percről a másikra visszajönni a sok kiló, vagyis a módszerem jó. Tehát újult erővel ismét nekiugrom!

 

Február 24.

Gréta fogyókúrájának története

Ma korán keltem, mert el akartam végezni még reggel néhány kisebb házimunkát. Párom múltkor leégette a desztillált víz főző edényt, így a következő főzet teljesen kozmás ízű lett. Kb. a harmadik főzetnek már kezd normális íze lenni. Az ember ne bízzon konyhai munkát férfire. Tisztelet a kivételnek. Egyéb téren helyzet sajnos változatlan. 84 kg és finom ebéd???

 

Február 23.

Gréta fogyókúrájának története

Tegnap nem is írtam, mert a helyzet változatlan minden téren. A mai nap apró pozitívuma, hogy délelőtt visszautasítottam a nekem kínálgatott pirítóst és a friss, illatozó kiflit is. Sajnos megint finom ebéd volt, amiből jól bekajáltam... Most úgy érzem, teljesen felesleges írnom, hiszen gondolom senki nem arra kíváncsi, hogy milyen sokat eszem. Inkább arról kellene beszámolnom, milyen kevés és egészséges ételt fogyasztok. Ez pedig most nem megy. Sőt, azt is érzem, hogy rámült a tavaszi fáradtság. Talán vitaminokat kellene szednem. No, remélem, legközelebb jobb hírekkel szolgálhatok. Ígérgetni nem akarok, de próbálkozni fogok.

 

Február 21.

Gréta fogyókúrájának története

A mai nap borzasztó volt. Bár súlyom változatlan, ma mintha nem is fogyókúrán, hanem hízókúrán lettem volna...

 

Február 20.

Gréta fogyókúrájának története

Ma is 84 kg vagyok. A délelőttöt jól bírtam, de délben kicsit bekajáztam. Délután meg úgy elkapott a vágy, hogy valami nagyon-nagyon finomat egyek. Szerencsére a sors úgy hozta, hogy narancsot ettem. Később, vacsorára meg kefirt kenyér nélkül. Ja, és ittam még a délután folyamán házilag elrakott paradicsomlevet. Tehát az ebédtől eltekintve elégedett vagyok.

 

Február 19.

Gréta fogyókúrájának története

Tényleg úgy is lett, ma 84-et mértem. Ami jó volt ma, az az, hogy óriásit sétáltunk hármasban a gyönyörű napsütéses időben. El is fáradtam. Sajnos ma egy nap alatt több kenyeret ettem, mint korábban egy hét alatt. Muszáj lesz újra a diétás étrend szerint ennem, mert ha így folytatom, visszajönnek a kilóim. Azt pedig nem szeretném!

 

Február 18.

Gréta fogyókúrájának története

Csoda történt! 83,5 kg! Sőt, kicsit közelebb is volt a 83-hoz! Aztán a napi csodák ennyiben ki is merültek. Sajnos egyre inkább kezdek visszatérni a régi étkezési szokásaimhoz. Nem sok jót várok a holnapi mérlegeléstől.

 

Február 17.

Gréta fogyókúrájának története

Sajnos nem indult meg. Sőt! Ma reggel 84,5 kg-ot mutatott a mérleg. Kicsit rosszul érintett. Talán a melegfront miatt, de egész délután fájt a fejem. Még kávét is ittam ebéd után, pedig mostanában nem szoktam. Sajnos ma az étkezés terén kicsit a "minden mindegy" hangulat volt jellemző rám. Egy kis darab csokit is ettem és vacsorára tonhalat egy egész szelet kenyérrel! Ez a nap már tönkre ment...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6