Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Gréta fogyókúrájának története

Gréta fogyókúrájának története

Sziasztok! Gréta vagyok, idén leszek 30 éves. Sosem voltam gizda csaj. Emlékszem 15 évesen 60 kiló voltam, amivel meg voltam elégedve akkoriban. Az elmúlt 15 év alatt kisebb-nagyobb súlyingadozások után éppen 30 kg-ot szedtem fel! Ezt még leírni is szörnyű! Igaz, közben született egy kisfiam, ő most három és fél éves. 10 hónapig szoptattam, s a súlyom visszaállt a terhességem előttire. Sajnos az utóbbi kerek egy évben 10 kilót is fölszedtem. S az a legrosszabb, hogy ez észrevétlenül jött rám! Arról nem is beszélve, hogy három éve egy epeműtét s a diéta miatt voltam én 74 kiló is. El sem hiszem! Szóval a célom az, hogy 20 kilót leadjak, azaz 70-ig meg sem akarok állni. Lehet, hogy ez sokaknak furcsán hangzik, mert életükben nem voltak még 70 kilósak, de ez nekem most pont megfelelne. Nagy munka lesz ezt elérni. Azért gondolom, vannak jó páran, akik hozzám hasonló alkatúak, s megértik helyzetemet. A legjobbakban bízva üdvözlök mindenkit!Március 16.

Gréta fogyókúrájának története

Ma tényleg nem reggeliztem, de ebédre már ennem kellett. A súlyom 82 kg. Még az írástól is elment a kedvem. Nem tudom, hogy hagyhatom így el magam!

Azt hiszem most kicsit megszakítom a fogyókúrás írásomat. Sajnos már hetek óta nem tudom betartani, amit szeretnék. Úgy érzem, most nem tudok írni és talán felesleges is lenne. Nem zárom le véglegesen a dolgot, mert igenis szeretnék még fogyni, de most nagyon kevés az erőm. Mind a lelki erőm, mind az akaraterőm nagyon kevés. Nem vagyok túl jól. A szülinapomon 82,5 kiló voltam ez nem rossz, de nem tettem le arról a tervemről, hogy 70-re lefogyjak. Már így is sikerült 7,5 kfot fogyni, ami nagy szó nálam. Ígérem összeszedem magam és újra nekiállok a fogyókúrának, de most még erre nem vagyok képes lelkileg. Szóval újra folytatom a tudósítást majd. Talán egy hét, talán kettő, vagy több, de ígérem, folytatom...

 

Március 15.

Gréta fogyókúrájának története

Reggel 82,5 kilót mutatott a mérleg. Ez nem is csoda. Amennyit mostanában eszek! Egy jó pont: ma este végre sikerült megállni, hogy ne vacsorázzak. Ha bírom, holnap nem is reggeliznék.

 

Március 13.

Gréta fogyókúrájának története

A helyzet katasztrofális. Nem írtam már 3 napja, ugyanis a napjaim evéssel telnek, nincs is kedvem írni róla. Címszavakban: egyik kolleganőmnek névnapja volt, aztán vendégségben voltunk, majd szarvaspörkölt, ma meg a másik kolleganőm szülinapja. Ez már borzasztó. Enni, enni és enni. S egy napot kivéve a többi hármon illetlenség lett volna visszautasítani az elénk tett finom falatokat. Ennek véget kell vetnem. Ráadásul a párom sincs tekintettel a fogyókúrámra (ha itt ilyenről még lehet beszélni), ugyanis ma reggel hatalmas melegszendviccsel lepett meg reggelire. A fogyókúrámmal kapcsolatos egyetlen örömhír az elmúlt 4 napban az, hogy ma reggel is 82-t mutatott a mérleg. Már csak egy hét van a szülinapomig, s nem vagyok 80 kiló. Azt hiszem, nem is leszek

 

Március 9.

Gréta fogyókúrájának története

A mai napom pocsékul indult. Sikerült reggel összevitáznom a párommal, ami az egész délelőttöm hangulatára rányomta bélyegét. Délelőtt egy szelet pirítóst ettem és egy bögre teát. Délben maradék kakaspöri volt krumplival. Azt hiszem, ma nem ettem sokat, de a hangulatom lehetett volna jobb is. A súlyom változatlan. Remélem következő napjaim vidámabbak lesznek.

 

Március 8.

Gréta fogyókúrájának története

Ma nőnapozás volt a munkahelyemen. Ez sajnos együtt járt az evéssel (szendvics, süti). Ráadásul ebéd után még megettem egy marék csoki drazsét is. Szörnyűség! Mostanában újra kívánni szoktam az édességet. Szóval ma nem figyeltem túlzottan a fogyókúrámra. Remélem nem lesz rossz vége.

 

Március 7.

Gréta fogyókúrájának története

A mai nap pozitívuma az volt, hogy nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába. Az utóbbi időben ez nem volt túl jellemző rám, de mostanában azt vettem észre, hogy az általam kevésbé kedvelt házi munkákat és az irodai munkámat is szívesebben végzem. Ez jó! A súlyom változatlan.

 

Március 6.

Gréta fogyókúrájának története

Súlyom 82 kg. Ma reggel két pozitív dolog is történt velem. Az egyik: végre föl mertem újra venni azt a kedvenc pólómat, amit már régen nem. Ugyanis a hasamra nézve eddig nem volt túl előnyös. Ma már ismét bátrabban viselem. A másik: a karórámat reggel egy lukkal szűkebbre tudtam csatolni, s így sem volt szoros. Nem is gondoltam, hogy a csuklóm is "karcsúsodik" majd. Délelőtt nem ettem, csak ittam, de sajnos délután újra ettem egy szelet csokit és később pisztáciát is. Valahogy meg kellene találnom az egyensúlyt.

 

Március 5.

Gréta fogyókúrájának története

Úgy látszik, a tegnapi mákos gubában sok volt a szénhidrát. Ma reggeli súlyom 82,5 kg. Ez még nem vészes, de oda kell figyelnem. Észrevettem, ahogy párom naponta többször beoson a spájzba, majd valami édességgel jön ki. Ha én ezt így csinálnám! Hála Istennek, a kocka fordult, most már ő nehezebb, mint én! Azért sajnos én sem vagyok angyal, délután elcsábított egy szelet csoki. Amúgy a mai étkezésemmel meg vagyok elégedve.

 

Március 4.

Gréta fogyókúrájának története

Súlyom ma 82. Ez nem rossz. Jó bő egy évvel ezelőtt sokáig ennyi voltam. S ami egy év alatt rám jött, most két hónap alatt le is ment. Ennek nagyon örülök. Reggel narancsot ettem és pár szem diót mézzel. Aki még nem próbálta ez utóbbi párosítást, annak szívből ajánlom. Mennyei. Az ebéd karalábé leves volt és mákos guba. Bár a guba nem fogyókúrás, de a mák nagyon sok hasznos anyagot tartalmaz. Vacsorára tejfölös kukoricát ettem sajttal és hagymával. Fincsi volt.

 

Március 3.

Gréta fogyókúrájának története

Alig hittem a szememnek reggel: 81,5 kg! Reggelire magokat (mandula, mogyoró, tökmag) és aszalt gyümölcsöt ettem. Ez persze nem volt nagy mennyiség, mindből pár szemet ettem csak. A délelőtt folyamán egy banánt fogyasztottam még és persze ittam szorgalmasan a desztillált vizet. Elhatároztam, hogy heti egy nap böjtöt beiktatok. Már csak a páromat kell meggyőzni ennek helyességéről, ami nem lesz egyszerű. Délben borsóleves, este egy bögre kakaó.

 

Március 2.

Gréta fogyókúrájának története

Azt hiszem, kicsit büszke is vagyok, hiszen sikerült. A legkellemesebb meglepetés akkor ért, amikor a mérlegre állva megláttam: 82,5 kg! Ezt jó lenne tartani, bár ha elkezdek újra enni, valamennyi biztos visszajön, de egy csomó méreganyag kitisztult belőlem. Reggel gondoltam, ameddig tudom, még folytatom ma is a böjtöt. Délelőtt rengeteg méreg hagyta el szervezetemet nyálka formájában. Nem részletezem, de a megtisztulás érzése nagyon jó volt. Kicsit éhes voltam délelőtt, de legyőztem, elfoglaltam magam. Mára szabadnapot kértem, kisfiam az oviban, így egyedül voltam itthon egész nap. Ez jó is volt, mert az elmaradt házimunkák végzése közben nem figyeltem oda arra, hogy nem eszem. Végiggondoltam: a spájzban van egy csomó kaja, a sütitől elkezdve a sós perecig és a csokiig, s nem estem kísértésbe még akkor sem, amikor bementem valamiért. Ez jó érzés. Délután fél 3 felé ettem egy mandarint, majd egy almát. Nagyon jól esett. Később is éreztem még a mérgek tisztulását, de erről nem írnék részletesen, mert nem túl gusztusos. Vacsorára egy kefirt ettem és egy zsemlét. A mai napon szervezetem eddig számomra ismeretlen működését ismerhettem meg. Különleges, érdekes tapasztalatok. Kíváncsian várom a holnapi mérlegelést.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6