Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap

Az életmód váltással nem csak testileg szépülsz

Fogyókúra módszerek

testi-lelki egészség

Sokunknak bizony csak egy cél lebeg a szeme előtt: minél karcsúbbnak lenni és minél szebbnek látni magunkat a tükörben. Leginkább a külső változásra fókuszálunk, pedig az életmód váltás nem csak kívül, de belül is megszépít.


Miért? Az önmagával elégedett ember, aki saját erejéből nyerte vissza versenysúlyát, joggal lehet büszke teljesítményére. Ez egészséges önbizalmat ad neki, ami pozitív energiával tölti meg. A környezet elismerése további lendületet ad, ami aktívan hozzásegít egy valóban kiegyensúlyozott személyiség kialakulásához.

A koplalással kierőszakolt gyors fogyás, mely magában hordozza a jojó effektus démonát, vagy akár a zsírleszívás áldozatai nem élik meg ugyanezt a lelki átváltozást. Nincs ebben részük, hiszen erőszakos, drasztikus beavatkozásokkal, a testi igényeket figyelmen kívül hagyva próbálnak változást elérni. Ezekben az esetekben szó sincs testi-lelki harmóniáról, így esetükben gyakorta találkozhatunk kiábrándult, depresszív, megkeseredett emberekkel.

Érdemes tehát hosszú távon gondolkodva, testi igényeinkhez kíméletesen alkalmazkodva koncentrálnunk a változásra. Az életmódváltás egészen biztosan meghozza a gyümölcsét testileg is, lelkileg is!