Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap

A túlsúlyos ember haragszik a világra

Fogyókúra módszerek

haragban a világgalEz persze nem meglepő, hiszen többségük nap, mint nap szembetalálja magát embertársai megvetésével. Hogyan alakul ki ez a sündisznó-effektus és milyen veszélyeket rejt?


A kövér embert lépten-nyomon megbántják, csúfolják, amely miatt védőburkot von maga köré. Ha nem engedem közel magamhoz az embereket, nincs támadási felület! - vélik ők, ami igaz is, ám könnyen ördögi körbe kerülhetnek emiatt. A túlsúlyos ember megharagszik környezetére, akiktől oly sok bántást kapott, de még saját magára is, amiért ide jutott.

A negatív emberi kapcsolatok viszont gátolják a fogyni vágyót abban, hogy minél több megerősítő, biztató, emberséges impulzust váltson ki másokból. Ez pedig könnyen kedvét szegheti, ami óriási akadályt jelenthet a sikeres fogyásban.

Ha te is jelentős túlsúllyal küzdesz és győzni akarsz a kilók felett, akkor elsőként és mindenek előtt meg kell barátkoznod környezeteddel és önmagaddal. Ne csak a rosszat lásd másokban és magadban: „Biztosan röhög rajtam,... tuti, hogy a méretes fenekemen mulat, ... engem nem lehet szeretni, ekkora test egyetlen szívbe sem férne bele, ... Utálom magam, mert utálatosan nézek ki...“ Állj meg, ne tovább!

Nézz a tükörbe és próbálj elvonatkoztatni sztereotípiáidtól! A „micsoda lepény fejem van“ kezdetű elégedetlenség helyett fedezd fel értékeidet! Észrevetted már, milyen szépek a szemeid, milyen kedves, nőies az orrod és gyönyörű a mosolyod? Hékás! Te egy kívül-belül rendkívüli értékekkel bíró ember vagy, aki nagyon is szerethető! Ébredj fel, fogadd el önmagad és mások felé is próbálj nyitni! Ez az első, legfontosabb lépés a fogyás útján.

Sok sikert!