Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Eszter fogyókúrájának története

Eszter fogyókúrájának története

Igaziból sosem voltam vékonyka. 18 évesen 68 kg-ot mutatott a mérleg, ami azért valljuk be nem kevés, viszont nem zavart. De aztán 20 évesen valami megváltozott, szerettem volna csinos lenni, így keményen kezdtem fogni magamat. Hetente 3x tornáztam, és esténként már csak párolt zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, vagy műzlit ettem.

Néhány hónap alatt 8 kg-ot fogytam, remekül éreztem magam, és remekül is néztem ki. Az ismerősök nem győztek csodálkozni, bár a legjobban az esett, amikor az utcán a barátom barátja, akivel nem sokszor találkoztam, alig ismertem, megjegyezte, hogy nagyon jól nézek ki. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt ez ilyen egyszerű. Callanetics-et tornáztam, ami bizony kemény. Eleinte a gyakorlatok kezdő pozicióit sem tudtam felvenni, nemhogy 100 ismétlést csinálni. Sokszor sírtam is. De aztán kezdtem érezni, hogy az izmaim engedelmeskednek, és ez szárnyakat adott. Aztán már 20 ismétlést meg tudtam csinálni egyszerre, aztán 50-et, aztán már 75-öt. és a sikerek egyre csak vittek előre. Közben persze látványosan vékonyodtam, és ez még több erőt adott. Így aztán megtanultam egy életre, hogy csak elkezdeni nagyon nehéz.....

Miért híztam el megint ? Nos részben , mert elhagytam magam, részben , mert olyan munkahelyem lett, ahol egész nap ettünk, és nem tornáztam már.

2003-ban újra fogyózni kezdtem, de kb a 3 hónap tájékán kiderült, hogy gyermekünk lesz. Ez a világ legjobb dolga, és habár odafigyeltem a terhesség alatt, hogy mit eszem és mennyit, azért 15 kg-ot így is híztam. Ez a kezdeti plussz 10 kg-al együtt tetemes súlyfelesleg . 2004. márciusban megszületett a lányunk, és én lelkesen szoptattam. Megjegyzem a világ legjobb fogyókúrája a szoptatás. Folyton ettem , és hetente fogytam. 86 kg-al mentünk szülni, a kórházból 81 kg-al jöttem haza, és 6 hónap múlva már csak 68 kg voltam.Később is csak csökkent a súlyom. 14 hónapig szoptattam. De amikor a szoptatást abbahagytam, viszont a mértéktelen evést nem, a kilók elkezdtek gyarapodni. 70 kg-nál már észbe kaptam, de sajnos ráadásnak olyan fogamzásgátlót kaptam a dokimtól, aminek mellékhatása a súlygyarapodás, így hiába kezdtem diétázni, tornázni...mert a kilók csak jöttek.

Itt tartok most.

72 kg vagyok. Derékbőség : 75 cm, Csípőbőség: 105 cm, Combkörfogat: 64 cm

Egy hájtömeg.

Abbahagytam ezt a gyógyszert.

Az elhatározásom megvan, az elszántságom is, már csak kitartás kell.Az ötödik hét - január 28. Szombat

Eszter fogyókúrájának története

Ismét eltelt egy hét, úgyhogy küldöm a folytatást, bár most semmi jó hírem nincsen. :-(

Tegnap sikerült betartanom a mennyiségeket, úgyhogy 160 gr körül ettem szénhidrátot. Ma megpróbálok még lejjebb menni. reggelire megettem 60 gr-ot, úgyhogy ebédre és vacsorára már csak 60 gr-ot szándékozom enni összesen. Remélem sikerül.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,3 kg, derékb.: 72 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 27. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Nos egy átlagos napon 300 gr szénhirdátot eszem. Ez mellett az Atkins féle diéta napi megengedett 20 grammja valami nagyon gáz :-( szerintem az betarthatatlan, úgyhogy ma az a cél, hogy kb 150 gr körülire lemenjek. Aztán meglátjuk, hátha tudok még lejebb is menni. De a 20 gr az nagyon kevés. Az azt jelentené, hogy 2 dl tej és egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret ehetnék egész nap, meg olyan dolgokat amiben egyeltalán nincs szénhidrát. Igaz vannak ilyenek, és nem a zöldségek.... pl a vajban sincs .

Azonban egy kedves barátnőm rávilágított a lényegre: én azt hittem, ha édesítővel iszom a dolgaimat, akkor az jó, mert diétás, meg minden. most nézem egy szénhidrát táblázatban, hogy a cukor 100 gr szénhidrát, a Glukanon meg 99 gr (100 gr-ban ) Én meg még bátran többet is raktam az édesítőből hónapok óta a kávémba, hogy ez úgysem hízlal címszóval .... felrobbanok, hát persze, hogy nem fogyok...... grrrrrrr

Viszont ha be tudom tartani amit eltreveztem mára , akkor ma csak 160 gr-ot eszem, és 1605 kcal. Ez jó nem ? csak be tudtjam tartani. Ja és ez bőséges kaja mára, mert ebben van kifli, tej, kávé, reggelire, alma tízóaira, töltött paprika ebédre, karfiol meg srépa vacsorára. Nem rossz menü .

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,4 kg, derékb.: 72 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 63 cm.

Eddig tart a 4. hét. Sajnos még mindig nem hatossal kezdődika súlyom, de azért nem adom fel.

 

január 26. Csütörtök

Eszter fogyókúrájának története

Tegnap sem tornáztam, szégyen gyalázat.... De vettem teljes kiőrlésű kenyeret, mégis jobb, mint a fehét kenyér, és az íze igazán finom. Mától egy egészen új dimenzióba helyezem a fogyókúrámat. Átnevezem életmód váltásnak. Csak arra fogok figyelni, hogy mennyi szénhidrátot viszek be egy nap. Ez állítólag használ. Minden esetre egy kedves barátnőmtől kaptam egy nagy halom receptet és az internetről töltöttem le szénhidrát táblázatot. Meglátjuk. Először csak megfigyelem, hogy egy átlagos napomon én mennyit viszek be.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,5 kg, derékb.: 72 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 25. Szerda

Eszter fogyókúrájának története

Tegnap elszalad velem a ló. Most már jó ideje nem eszem pékárut, de tegnap iszonyúan megkívántam , úgyhogy este bevágtam két szelet pirítóst :-( Féltem , hogy ma megint baj lesz a mérlegeléssel.....de képzeljétek nem lett :-)most ettől úgy fel vagyok dobva :-) a baj csak az, hogy napok óta nem tornáztam, úgyhogy ma mindenképpen erőt kell vennem magamon.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,4 kg, derékb.: 72 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 24. Kedd

Eszter fogyókúrájának története

Nem sokkal, de 10 dkg-al megint jobban szeret a mérleg. Talán tényleg megindul a fogyás. Minden esetre ma is jókislány leszek.... legalábbis nagyon igyekszem majd.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,8 kg, derékb.: 72 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 23. Hétfő

Eszter fogyókúrájának története

Hipphipphurrá.... reggel iszonyúan rettegtem a mérlegeléstől. szerencsémre a mérleg viszonylag kegyes volt hozzám. Végülis nem híztam . De komolyabban kell vennem ezt az egészet. Kicsit tanácstalan vagyok, de a párom azt mondja próbáljak kitartani, mert előbb utóbb megindul a fogyás, és meglátom akkor majd röpködnek le a kilók..... úgy legyen.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,9 kg, derékb.: 72,5 cm, csípőb.: 104 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 22. Vasárnap

Eszter fogyókúrájának története

Ma reggel elmaradt a mérlegelés, de szándékosan. Gyáva módon rá sem mertem állni a mérlegre. Viszont egy angyalka voltam egész nap: reggelire gyümölcs, délben picike csirke, este megint zöldségek. Egész nap csak egy kávét ittam, és vizet.

Remélem valami csoda folytán holnap reggel a mérleg nem döngöl a földbe.

 

A negyedik hét - január 21. Szombat

Eszter fogyókúrájának története

Önuralomból nagyon rosszul vizsgáztam tegnap :-( Délben túrógombócot ettem, este két zsemlét :-( Ma reggel a mérleg szembesített az eredménnyel :-( úgyhogy ma nagyon jókislány voltam ám... reggelire fél paradicsom egy almával és persze a kávé, délben zöldköret egy sült csirkecomb , este egy csirkecomb alanatúr. most itt örlődöm, mert annyirra innék még egy kávét ... remélem reggel szeretni fog a mérleg.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,9 kg, derékb.: 74 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 63 cm.

 

január 20. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Imádom a mérleget , amióta csökkenést mutat napról napra. Bár ma túrógombóc lesz ebéd, azért igyekszem nem visszaeső zabáló lenni. ...és jön a hétvége is. De erőt ad mindenféle jó, ami történik mostanában. Tegnap például nálunk voltak a hugomék, és olyan kis helyesen gömbölyödik a hasa..... ráadásul szépen süt a nap is. és iszonyú éhes vagyok. de remélem ez az állandó éhségérzet most már elmúlik majd, és megszokja a gyomrom a kisebb adagokat.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,2 kg, derékb.: 73 cm, csípőb.: 104 cm, combkörf.: 63 cm.

Eddig tart a 3. hét jövő héten újra jelentkezem, remélem akkor már hatossal kezdődik majd a súlyom :-)

 

január 19.Csütörtök

Eszter fogyókúrájának története

Ma ismét hős voltam. Reegelire sikerült gyümölcsöt ennem, a kávé mellé persze...ami nem jó, de legalább nem kenyeret ettem. délben csak levest ettem, és egyetlen palacsintát, este pedig 2 tojásból rántottát ala natúr. szó mi szó, hős vagyok. Remélem ezt a mérleg is igazolja majd reggel.....

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékbőség: 75 cm, csípőbőség: 105 cm, combkörfogat: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,5 kg, derékb.: 73 cm, csípőb.: 104 cm, combkörfogat: 63 cm.

 

január 18. Szerda

Eszter fogyókúrájának története

Fogyókúra ügyben jó hírem van, Dóra nyomán én is próbálkozom napok óta azzal, hogy ha máshová teszem a mérlegem, talán akkor majd kevesebbet mutat.... eddig azonban a mérlegemet ez a módszer nem nagyon hatotta meg. Na de ma reggel !!!!! Akárhová tettem reggel a mérlegem 70,6 kg-ot mutatott ...hipphipphurráááááá Végre valahára kezdek fogyni, már második napja csökken a súly. olyan jó kedvem van, hogy ma talán semmi sem tudja elrontani... kivéve holnap reggel a mérleg .

Amúgy ma hős voltam :-) tornáztam , igaz nem bírtam végig, de 30 percet igen és ez is jó..... aztán meg vacsira csak tojást ettem, ebédre is csak sóskát, szóval semmi hízós kaja.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékbőség: 75 cm, csípőbőség: 105 cm, combkörfogat: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 70,6 kg, derékb.: 73 cm, csípőb.: 104 cm, combkörfogat: 63 cm.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 7