Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Eszter fogyókúrájának története

Eszter fogyókúrájának története

Igaziból sosem voltam vékonyka. 18 évesen 68 kg-ot mutatott a mérleg, ami azért valljuk be nem kevés, viszont nem zavart. De aztán 20 évesen valami megváltozott, szerettem volna csinos lenni, így keményen kezdtem fogni magamat. Hetente 3x tornáztam, és esténként már csak párolt zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, vagy műzlit ettem.

Néhány hónap alatt 8 kg-ot fogytam, remekül éreztem magam, és remekül is néztem ki. Az ismerősök nem győztek csodálkozni, bár a legjobban az esett, amikor az utcán a barátom barátja, akivel nem sokszor találkoztam, alig ismertem, megjegyezte, hogy nagyon jól nézek ki. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt ez ilyen egyszerű. Callanetics-et tornáztam, ami bizony kemény. Eleinte a gyakorlatok kezdő pozicióit sem tudtam felvenni, nemhogy 100 ismétlést csinálni. Sokszor sírtam is. De aztán kezdtem érezni, hogy az izmaim engedelmeskednek, és ez szárnyakat adott. Aztán már 20 ismétlést meg tudtam csinálni egyszerre, aztán 50-et, aztán már 75-öt. és a sikerek egyre csak vittek előre. Közben persze látványosan vékonyodtam, és ez még több erőt adott. Így aztán megtanultam egy életre, hogy csak elkezdeni nagyon nehéz.....

Miért híztam el megint ? Nos részben , mert elhagytam magam, részben , mert olyan munkahelyem lett, ahol egész nap ettünk, és nem tornáztam már.

2003-ban újra fogyózni kezdtem, de kb a 3 hónap tájékán kiderült, hogy gyermekünk lesz. Ez a világ legjobb dolga, és habár odafigyeltem a terhesség alatt, hogy mit eszem és mennyit, azért 15 kg-ot így is híztam. Ez a kezdeti plussz 10 kg-al együtt tetemes súlyfelesleg . 2004. márciusban megszületett a lányunk, és én lelkesen szoptattam. Megjegyzem a világ legjobb fogyókúrája a szoptatás. Folyton ettem , és hetente fogytam. 86 kg-al mentünk szülni, a kórházból 81 kg-al jöttem haza, és 6 hónap múlva már csak 68 kg voltam.Később is csak csökkent a súlyom. 14 hónapig szoptattam. De amikor a szoptatást abbahagytam, viszont a mértéktelen evést nem, a kilók elkezdtek gyarapodni. 70 kg-nál már észbe kaptam, de sajnos ráadásnak olyan fogamzásgátlót kaptam a dokimtól, aminek mellékhatása a súlygyarapodás, így hiába kezdtem diétázni, tornázni...mert a kilók csak jöttek.

Itt tartok most.

72 kg vagyok. Derékbőség : 75 cm, Csípőbőség: 105 cm, Combkörfogat: 64 cm

Egy hájtömeg.

Abbahagytam ezt a gyógyszert.

Az elhatározásom megvan, az elszántságom is, már csak kitartás kell.Tizedik fogyókúrás hét - március 04. Szombat

Eszter fogyókúrájának története

Ma vásárolni voltam . Az eladó pedig lesajnálóan közölte, hogy nekem a 40-es kicsi lesz. Szörnyűű volt :-( Így ma nagyon fontos elhatározást tettem. Jövő héten végigcsinálok egy 5 napos diétát, akármi lesz is. És mivel folyamatosan olvasgatom Gréta naplóját, utánna megpróbálok egy böjtnapot is tartani. De ne szaladjunk ennyire előre, előbb legyek túl az első napon.

 

március 3. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Annyi minden történt a héten, hogy egyeltalán nem jutott eszembe, hogy fogyózom. Viszont járunk bölcsibe a kicsi lánnyal, és az ottani gondozó nénik is lelkesen fogyóznak. Ők a 90 napos diétát csinálják, és nagyon dicsérik, meg fogynak is, úgyhogy kedvet kaptam megpróbálni. Persze nem mától.....:-) Még gyűjtök egy kevés lelkierőt hozzá. Bár egyre elérhetetlenebbnek tűnik, hogy szülinapmra (április 2.) 60-61 kg legyek. :-( Azért még próbálkozom, hátha...

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: nem tudom , derékb.: 72 cm, csípőb.: 102,5 cm, combkörf.: 61 cm.

 

február 28. Kedd

Eszter fogyókúrájának története

Ma nagyon jól kezdődött a napom :-) Előkerestem a szekrény mélyéről a mérleget, igaz, hogy rossz, de naívan azt gondoltam, hátha "meggyógyult" . Be is kapcsolódott, sőőt, le is nullázott rendesen, aztán ráálltam....és 153 kg-ot mutatott :-) szóval tényleg fogynom kell :-)

Amúgy ma nem tudtam gyümölcsöt reggelizni, mert nagyon ideges vagyok. ugyanis ma kezdjük a bölcsit a kicsi lánnyal. Én persze nagyon izgulok :-) bár állítólag a jó stressz nagyon jó zsírfaló.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: nem tudom , derékb.: 72 cm, csípőb.: 102,5 cm, combkörf.: 61,5 cm.

 

Itt a kilencedik hét - február 26. Vasárnap

Eszter fogyókúrájának története

Ma végre először sikerült maradéktalanul jól csinálnom a délelőttöt. Reggelire 2 almát ettem, aztán 1 óra múlva ittam tejeskávét cukor és édesítőszer nélkül, aztán ebéd 12-kor. leves üresen, és csirkehusi főtt krumplival.. Remélem a délután is hasonlóan telik, és akkor független a centitől és a mérlegtől, nagyon meg leszek magammal elégedve.

 

február 24. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Nagyon régen írtam, de félre ne vezessen ez senkit. Sőőőt. Egy naptól eltekinteve nagyon jó kislány voltam. Viszont ezer meg egy dolog történt ezen a héten. Először is bölcsibe kezd járni a kislány, kirándulni is voltunk egyik nap, adóbevallottam is és még állásinterjúra is mentem...meg még egy csomó apróság. Ma reggel anyósnál ráálltam a mérlegre, és 69,8 kg-ot mutatott, bár ez nem mérvadó mert eddig nem azon a mérlegen mértem magam. Azért persze nagyon örülök ám. A héten továbbra is próbálkoztam a könyvben írtakkal, és még mindig nem megy, hogy délelőttönként csak gyümölcsöt egyem, de már sokkal többször sikerül reggelire azt is enni. Így lehet, hogy semmit sem ér, de remélem, hogy nemsokára már el tudom hagyni a kávét reggel, és csak gyümölcsöt eszem. Délben igyekeztem keveset enni, és megválogatni, hogy mit eszem, de esténként sokszor nem figyeltem oda a héten. Nem ettem sokat és nem ettem kenyeret, de nem is ettem csak párolt zöldséget. Ugyan olyanokat ettem csak ami pl a Norbi féle fogyókúraban este is megengedett (sonka, virsli, tojás ) de nálam ez nem jön be látszólag. Így a héten visszatérek a párolt karfiolhoz. Torna ügyben viszont nagyon elkanászodtam. Kaptam még egy hastánc dvd-t apáromtól, erre az van írva , hgy hastánc kezdőknek, zsírégetés. Megnéztem már, de még nem csináltam végig egyszer sem, így nem is mondhatok véleményt róla, de látszólag jó lesz , és a másik hastáncot nagyon élvezem. Más torna a héten szóba sem jött, igaz időm sem volt rá.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 69,8 kg, derékb.: 72,5 cm, csípőb.: 102,5 cm, combkörf.: 61,5 cm.

Eddig tart a 8. hét, és a saját magam álltal kítűzött napig már csak 5 hét van hátra, de még 9,8 kg-tól kell(ene) megszabadulnom.

 

február 20. Hétfő

Eszter fogyókúrájának története

Mivel a mérleget száműztem (eltört :-) hihihi) fogalmam sincs a súlyomról, és ma már nem is hiányzott reggel. Ez jó ! A betegségből is kilábalunk végre. Ami még jó, hogy a hétvégén nagyon angyalka voltam. esténként csak zöldeket ettem és picike sült csirkét, persze bőre nélkül. Mivel a nap is süt, nagyon jó kedvem van, és úgy érzem teli vagyok energiával, ami fura, mert betegség után általában levert az ember , nem ? De lehet, hogy ez is annak a következménye , amit a könyvben olvastam, hogy az étkezési szokások nagyban befolyásolják a hangulatot is. Lehetséges.

 

Fogyókúra nyolcadik hét - február 18. Szombat

Eszter fogyókúrájának története

nos.....nem vagyok túl jól :-(

nálunk hétágra süt a nap, és tavasz van ami szuper, de mi meg nem mehetünk ki, mert kivétel nélkül mindneki beteg a családban:-( A Réka éjjel lázas volt, de azért szerencsére aludt reggel 8-ig, csak néha sírdogált kicsit, mert nem tudott elfordulni. Ellenben engem is elkapott, úgyhogy az éjszaka egy részét a rókákkal töltöttem a legkisebb helységünkben :-( most már jól vagyok, csak lázas picit, és mindenem fáj, ahogy ez lenni szokott ilyenkor. De azért picit kimegyünk majd az udvarra ám, mert meg kell nézni, hogy mi van a krókuszokkal. Így ma nem lesz sem torna sem semmi más, és azt eszem ami jólesik....szerencsére a Gábor kifele lábal már a betegségből.

viszont a könyv, amit olvasok nagyon jó. alapjaiban más, mint a fogyókúrák általában, logikus, és követhető. kár , hogy könyvtári :-(

 

február 17. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Napok óta beteg a párom, így főként őt ápolgatom. Nem nagyon figyelek az étkezésre, vagy tornára. Bár tegnap tornáztam és jól is esett. Ma azonban a kicsi lányom is belázasodott, úgyhogy nem tudom mi lesz a hétvégén.

Mivel mérlegelni nem tudok, hát mérem a centiket, de azt meg nincs értelme minden nap mérni, úgyhogy hetente csak egyszer mérek majd.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: ? kg, derékb.: 74 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 62, cm.

Nos, itt tartok most. Jövő héten újra írok.

 

február 16. Csütörtök

Eszter fogyókúrájának története

Ma lényegesen jobb a kedvem, és több jó dolog is történt. Egyrészt eltört a mérlegem :-) ez jó, mert így nem tudok folyton mérezkedni. Mellesleg remek tavaszias idő van. Tornáztam, és két napja reggelire és vacsorára gyümölcsöt eszem.

 

február 15. Szerda

Eszter fogyókúrájának története

Minden este lefekvéskor, baromi erősen elhatározom, hogy holnap majd ezt ,vagy azt csinálom, de aztán már reggel megbukik az egész. :- ( Fogalmam sincs, hogy hová lett a régi akaraterőm, és kitartásom, és olyan vacakul érzem magam magam miatt, hogy elmondani sem tudom. Én nem hiszek a gyógybogyókban , teákban, és egyebekben, csak az egészséges életmódban, de olyan bajban vagyok magammal, hogy nem vagyok képes semmit betartani.....és sajnos egyre gyakrabban érzek így. pedig nagyon sokan bíztatnak.

súly: 71,3 Kg :-( nincs mit hozzátenni....

 

február 14. Kedd

Eszter fogyókúrájának története

Nos, nem is hittem, hgy ilyen nehéz lesz, de az mindenképpen szerencse, hogy ennyien mellettem állnak. Tegnap nagyon jó könyvet kezdtem el olvasni. Zsírégetésről szól, és eddig nagyon logikusnak tűnik ami benne van. Mindenestre tegnap már 4 óra után nem ettem semmit, csak lefekvés előtt egy narancsot. reggel meg kivit ettem, de sajnos egy óra múlva olyan éhes voltam, hogy ennem kellett, így ittam kávét, és ettem egy üres zsemlét. Ma szilvásgombóc az ebéd, de majd visszafogom magamat. és megint hastáncolok délután. Remélem holnap megint 70 alatt lesz a súlyom :-) és innentől fogyni fogok , de tényleg :-)

súly : 70,3 kg ( a többit nem mértem )

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 7