Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Eszter fogyókúrájának története

Eszter fogyókúrájának története

Igaziból sosem voltam vékonyka. 18 évesen 68 kg-ot mutatott a mérleg, ami azért valljuk be nem kevés, viszont nem zavart. De aztán 20 évesen valami megváltozott, szerettem volna csinos lenni, így keményen kezdtem fogni magamat. Hetente 3x tornáztam, és esténként már csak párolt zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, vagy műzlit ettem.

Néhány hónap alatt 8 kg-ot fogytam, remekül éreztem magam, és remekül is néztem ki. Az ismerősök nem győztek csodálkozni, bár a legjobban az esett, amikor az utcán a barátom barátja, akivel nem sokszor találkoztam, alig ismertem, megjegyezte, hogy nagyon jól nézek ki. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem volt ez ilyen egyszerű. Callanetics-et tornáztam, ami bizony kemény. Eleinte a gyakorlatok kezdő pozicióit sem tudtam felvenni, nemhogy 100 ismétlést csinálni. Sokszor sírtam is. De aztán kezdtem érezni, hogy az izmaim engedelmeskednek, és ez szárnyakat adott. Aztán már 20 ismétlést meg tudtam csinálni egyszerre, aztán 50-et, aztán már 75-öt. és a sikerek egyre csak vittek előre. Közben persze látványosan vékonyodtam, és ez még több erőt adott. Így aztán megtanultam egy életre, hogy csak elkezdeni nagyon nehéz.....

Miért híztam el megint ? Nos részben , mert elhagytam magam, részben , mert olyan munkahelyem lett, ahol egész nap ettünk, és nem tornáztam már.

2003-ban újra fogyózni kezdtem, de kb a 3 hónap tájékán kiderült, hogy gyermekünk lesz. Ez a világ legjobb dolga, és habár odafigyeltem a terhesség alatt, hogy mit eszem és mennyit, azért 15 kg-ot így is híztam. Ez a kezdeti plussz 10 kg-al együtt tetemes súlyfelesleg . 2004. márciusban megszületett a lányunk, és én lelkesen szoptattam. Megjegyzem a világ legjobb fogyókúrája a szoptatás. Folyton ettem , és hetente fogytam. 86 kg-al mentünk szülni, a kórházból 81 kg-al jöttem haza, és 6 hónap múlva már csak 68 kg voltam.Később is csak csökkent a súlyom. 14 hónapig szoptattam. De amikor a szoptatást abbahagytam, viszont a mértéktelen evést nem, a kilók elkezdtek gyarapodni. 70 kg-nál már észbe kaptam, de sajnos ráadásnak olyan fogamzásgátlót kaptam a dokimtól, aminek mellékhatása a súlygyarapodás, így hiába kezdtem diétázni, tornázni...mert a kilók csak jöttek.

Itt tartok most.

72 kg vagyok. Derékbőség : 75 cm, Csípőbőség: 105 cm, Combkörfogat: 64 cm

Egy hájtömeg.

Abbahagytam ezt a gyógyszert.

Az elhatározásom megvan, az elszántságom is, már csak kitartás kell.Zárszó

Eszter fogyókúrájának története

Köszönöm a megtisztelő figyelmet, és a lehetőséget. Remélem másoknak több szerencséjük lesz, akinek pedig nem , annak erőt ad majd, az, hogy vannak még olyanok akiknek nem sikerült lefogyni.

 

április 23. Vasárnap

Eszter fogyókúrájának története

Az utolsó jelentkezésem óta eltelt 2 hét. Azonban rengeteg dolog történt velünk. Néhány olyan is , ami arra késztetett, hogy ez a mai legyen az utolsó írásom ide. Sajnos a kilóim száma még mindig 69, de ez most már így is marad. A húsvét még véletlen sem úgy alakult ahogyan én azt április 9.-én elképzeltem :-( Történt ugyanis, hogy húsvétkor a kicsi Réka nagyon beteg lett, ezért az ünnepeket a kórházban voltunk kénytelenek tölteni. Nem részletezném, mert a fogyókúra szempontjából csupán az a lényeg, hogy a szervezetem megbosszulta mindazt amit az elmúlt néhány hónapban magammal műveltem. .....és ....hát meg is érdemeltem :-( Mindazt a koplalást, és esztelen fogyni vágyást, amit január óta csináltam, már nem bírtam tovább. Így amikor az én kicsi lányom betegen feküdt a kórházban és a legnagyobb szüksége lett volna rám, én rosszul lettem a kimerültségtől..... nem voltak tartalékaim..... két nap alatt 4 kg-al lettem kevesebb, bár ez nem érdem , csupán a kimerültség jele. Természetesen aztán amint egyenesbe jöttünk rögtön visszatértek a kilók is.

Nincs mit szépíteni a dolgon. De nem vagyok elkeseredve. Számomra százszor fontosabb az, hogy mindig minden helyzetben helyt tudjak állni, mint az, hogy beleférek-e az egy számmíl kisebb ruhákba. Azért természetesen megpróbálok továbbra is egészségesebben élni, tornázni, de az önsanyargatásnak vége. Ismét cukorral iszom a kávémat, és nem érzek iszonyú bűntudatot, ha megeszem egy kiflit. Elfogadom magam ilyennek és csupán az acélom, hogy soha többet ne legyek 70 kg-nál súlyosabb :-)

Mindenkinek nagyon sok kitartást és sokkal sokkal jobb fogyókúrás eredményeket kívánok.

Azért ha mégis lefogynék ám valami csoda folytán, akkor jelentkezem :-)

Eszter

 

április 09. Vasárnap

Eszter fogyókúrájának története

Sajnos egész héten nem volt időm írni, emiatt elnézést is kérek :-) Viszont jó hírem van , mármint magamnak. Egy kolleganőm ajánlott egy kúrát. És habár sosem voltam híve a S. Norbinak, úgy gondoltam , egy próbát megér. 33 nap diéta lista, amiben a napokat és az étkezéseket összevissza lehet variálni. Nagyjából csupa update 1-es kódos kaja, ahogyan néztem. Nos kedden nekiláttam, és nem is vészes. Sőt. Kedden reggel voltam 70 kg. Sajnos nem bírtam megállni, így pénteken este mérlegre álltam ( nem szabadott volna ) és képzeljétek 70 kg volt :-) úgyhogy tuti fogytam a 4 nap allatt, igaz nagyon becsületesen csak 1-eket ettem :-) sajnos azonban tegnap elrohant velem a ló (felbuzdulva a mérlegelésen ):-( reggelire zsemle, délben tészta este meg hasábkrumpli rántott husi :-( :~( rá álltam a mérlegre :-( 70 kg ma reggel, szóval az egész hetem hiába volt egyetlen nap miatt :-( mától megint jókislány vagyok, és nincs több tegnapi nap :-) tornázni nincs időm ( élni se nagyon ) de azért minden jó ám :-) Most nem tudom, hogy mi van, mert nem állok mérlegre, majd csak valamikor sokára a 34. nap reggelén, de a húsvét miatt ez tolódik néhány napot. Tornázni nem nagyon van időm, amióta dolgozom, de reggel és délután is biciklizem 15 percet. A húsvéttal kapcsolatban meg azt gondoltam, hgy minden nap engedélyezek magamnak 1 szelet kalácsot, és azzal a 3 nappal kitolom a diéta végét. Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz utánna :-)

két hét kihagyás után ismét jelentkezem, bár ez a mai az utolsó lesz.

 

14. fogyókúrás hét - április 03. Hétfő

Eszter fogyókúrájának története

nos....töredelmesen bevallom, hogy el sem kezdtem a bécsi diétát,ami a tervem volt, és, hogy őszinte legyek az öszes diétát befejeztem :-( így mától ( KOLLEGANŐI RÁHATÁSRA ) ÉN IS UPDATELEK :-) holnap reggel mérlegelek, aztán elkezdem ezt a 33 napos listát, amit ma kaptam, és majd csak a 34. napon állok mérlegre. egyedül annyi engedményt adok magamnak, hogy húsvétkor minden nap ehetek 1 szelet kalácsot, és azokon a napokon az előírt kaja helyett sonka torma tojás lesz a menü. aztán meglátjuk. és persze mozogni KELL. a szülinapomra kaptam callanetics yoga dvd-t tegnap. végigcsináltam, és nekem nagyon tetszik.

 

március 31. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Eltelt az első hét, és én egészen jól vagyok. Még mindig hullajelölt vagyok estére, így a héten egyszer sem tornáztam, viszont amunkahelyen lépcsőzöm eleget. Enni keveset eszem a munkahelyen, de továbbra is gond, hogy este olyan éhes vagyok, hogy hasfájásig zabálok. Nem is merek mérlegre állni, mert félek, hogy még talán híztam is. Valahogyan az esti zabálásnak kellene gátat szabnom, és akkor egészen biztosan gyorsan és sokat fogynék. Arra gondoltam, hogy jövő héten a vacsimat is előre elkészítem és amikor hazajövök, csak azt eszem meg. ....aztán meglátjuk.

 

március 28. Kedd

Eszter fogyókúrájának története

Nagyon el vagyok fáradva....nem is olyan könnyű dolgozó anyának lenni :-) még mindig a 2. óra callanetics után tartok csak, bár ma annyit ettem, hogy nem is merem elmesélni. Talán néhány nap és belejövök ebbe az állandó rohanásba. A munka tetszik, de azért nagyon elfáradok estére. Ami viszont jó, hogy délelőtt csak gyümit eszem, amit itthon nem tudtam betartani, és csak kicsi adag ebédet, mert ugyi csak annyit viszek....már csak hazaérkezéskor nem kéne kizabálni a hűtőt , és akkor minden tuti lenne :-) na de majd pár nap múlva. Már nekem múlik az izomlázam, úgyhogy holnap megint tornázom. egyébként, szerintem a calla, egyrészt izmosít, másrészt nyújt, harmadrészt meg zsírt éget, merthát ugye 1 óra elég erős izommunka..... szóval kitartás, és bombázó leszek tőle .

 

március 26. Vasárnap

Eszter fogyókúrájának története

Ma a 2. callanetics órámon vagyok túl, és baromi büszke vagyok magamra. Holnap meg kezdek melózni, de este majd benézek, és beszámolok. Mivel fogalmam sincs, hogy hol és hogyan tudok majd enni holnap, így egy rahedli gyümölcsöt viszek magammal, kellemeset a hasznossal alapon gyümölcsnap lesz :-) Igaz ma bűnöztem is, mert ettem sütit, de nem bánom.

 

13. fogyókúrás hét - március 25. Szombat

Eszter fogyókúrájának története

Tegnap megint elszaladt velem az a bizonyos ló....rengeteget ettem, és ennek meg is lett az eredménye. Este olyan rosszul voltam, mint már nagyon régen. :-( Este nagyon erősen elhatároztam, hogy ma gyümölcsnapot tartok, de csak 11 óráig bírtam. Sajnos rosszul lettem, így kénytelen voltam enni, de csak egy üres kiflit ettem egy pohár tejeskávéval. Délben pedig levest. Egyébként pedig egész nap almát ettem. Holnap viszont névnapozunk megint, szóval biztosan nem diétás napom lesz, de azért majd vigyázok. És már csak egy hét van szülinapomig, de a nadrágba még mindig nem férek bele. Viszont megint elolvastam a callanetics könyvemet, és most csinálni fogom heti 3 alkalommal, ha minden jól megy. Névnapomra igazán szép szeretnék lenni.

 

március 24. Péntek

Eszter fogyókúrájának története

Ma reggel megmértem magam. Annyira nem elkeserítő a helyzet és kettő tanulsága is van a dolognak. Egyrészt tényleg felelsleges naponta mérezkedni, még talán hetente is, másrészt amit a level diétával sikerült leadnom, az nem jött vissza. Igaz többet nem is fogytam le. Azért jövő hétre nem tervezek újabb diétát, éppen elég lesz a munkába állás és, hogy aRéka ismét bölcsis lesz, mert végre meggyógyult. Igyekszem továbbra is így enni, mint ahéten, és akkor szép lasssan fogynom kell. Tegnap például reggelire gyümölcsöt ettem, ebédre párolt zöldséget fasírozottal, vacsira pedig túrót, paradicsomot, joghurtot és egy szelet pulykamellet. Szerintem ez jó így, és nem is vagyok éhes, és nem gondolok folyton az evésre.

Fogyókúra ügyben az új határidőm a névnapom lesz, ami pontosan 2 hónap. Viszont remélem a munkahelyen majd nem nassolok ennyit , mint itthon, és akkor nem lesz nagy baj. Nem biztos, hogy akkor is naponta be tudok majd számolni, de hetente mindenképpen egyszer írni fogok továbbra is.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: súly: 69 kg , derékb.: 72 cm, csípőb.: 102 cm, combkörf.: 62cm

 

március 23. Csütörtök

Eszter fogyókúrájának története

A héten sajnos nem sok időm volt írni. Tulajdonképpen a fogyókúrával sem nagyon volt időm foglalkozni.gy aztán a level diétának sem álltam neki újra, pedig nagyon jó lett volna. Egyrészt mert valami csúnya vírus kapta el a kicsi Rékát, és elég magas láza volt napokig, másrészt mert jövő héten kezdek dolgozni, és emiatt is sok futkosnivalóm volt. De mindezért aztán könnyedén tartottam be az általam kreállt diétát :-) hiszen nem volt időm nassolni, vagy azon agyalni, hogy mit kéne enni :- ) Arról persze fogalmam sincs, hogy mindennek van-e látszatja, mert nincs mérlegem már, de majd ismét kölcsönkérem egy napra anyósét, és akor mérezkedek. Minden esetre sokkal jobban érzem magam a bőrömben, és a tornától fittebb is vagyok.

Egyébként pedig való igaz, hogy az elmúlt közel 3 hónap alatt csupán 2-3 kg-ot sikerült fogynom, de egy csomó mást elértem. Energikusabb, kiegyensúlyozottabb lettem, és a párom csupán annyit mondott, hogy Ő szeret ilyenek, csak hízni ne hízzak. Azért én titkon le fogok ám fogyni :-) Csak új határidőt szabok magamnak. Most mindenképpen tartom ezt a módszert, aztán meglátjuk. Úgy kb 2-3 hét alatt remélek némi változást. A lényeg, hogy délelőtt csak gyümölcsöt eszem, aztán ebédelek rendesen, mindenféle megszorítás nélkül, egyedül a mennyiségre figyelek, de délben még édességet is eszem ha éppen úgy adódik, aztán este csak olyasmit eszem amiről úgy gondolom, hogy jó. pl. virsli, tejföl, túró, tojás. Remélem így is fogyni fogok idővel.

Induló ADATOK: súly: 72 kg, derékb.: 75 cm, csípőb.: 105 cm, combkörf.: 64 cm.

jelenlegi adatok: derékb.: 73 cm, csípőb.: 103 cm, combkörf.: 62 cm.

 

március 20. Hétfő

Eszter fogyókúrájának története

A mérlegre nem álltam rá, tekintve, hogy száműztem a hétvégén anyóshoz, de a centiket megmértem azért magamon, és az sajnos több :~( bár a sok torta után, nem nagyon csodálkozom. Úgyhogy mától megint kezdem a levelt. Remélem az 5. nap végére megint leadok egy-két kilót. Sajnos azt meg sem ígérhetem, hogy több napot csinálok egybne, mert jövő héten megyek dolgozni, és új melóhely. Szóval nem is tudom mi lesz. Viszont nálunk hétágra süt anap, és ragyogó tavasz van, szóval nagy lelkesedéssel vágok bele.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 7