Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap

Néhány szóban az influenzáról

Egészség

influenzaÉvről-évre újra és újra végigsöpör nálunk az influenza, mely jellemzően tél végén, tavasz elején üti fel a fejét. E vírus bizony jelentős veszélyt jelenthet kicsikre, nagyokra egyaránt, ezért nem szabad félvállról kezelnünk e kérdést.Az influenza jellemző tünetei közé tartozik a láz, bágyadtság, gyengeség, izom-, és fejfájás. Ezek a tünetek tulajdonképpen attól alakulnak ki, hogy a szervezet rendkívül erős védekezésbe kezd az influenzavírus ellen.

Mit érdemes tudnunk az influenzáról?

Az influenzavírusok rendkívül gyorsan terjednek és állandó megújulásra képesek, ezért is ennyire veszélyesek. Mindenképpen tanácsos élni a védőoltással, melyből létezik felnőtteknek és gyermekeknek megalkotott vakcina is. Az oltást tanácsos évente ismételni a vírusok mutációja miatt.
Felelősséggel kell kezelnünk a védőoltás kérdését, hiszen nem csak magunkért, de gyermekünkért, ill. a szűkebb és tágabb környezetünkben élőkért is felelősséggel tartozunk.
Egészségünk nagy kincs, vigyázzunk rá!

Hogyan óvhatjuk még egészségünket?

Amellett, hogy élünk a védőoltás-adta lehetőséggel, további módon is óvhatjuk egészségünket. Hasznos lehet, ha rendszeresen szedünk C vitamint, odafigyelünk a higiéniai előírásokra ( gyakori kézmosás, szellőztetés, szükség esetén fertőtlenítés) időjárásnak megfelelően, rétegesen öltözünk, a zsúfolt helyeket, rendezvényeket kerüljük a járványos időszakban.

Nem feledkezhetünk meg természetesen a szabadban való mozgásról és az egészséges, vitamindús táplálkozásról sem, éljünk ezekkel a remek lehetőségekkel is! Ne legyünk restek kimenni szánkózni, korcsolyázni vagy akár egy jót hógolyózni, hiszen ezzel nem csak a testi, de lelki megújulásunkat is építjük, mely családi programnak is kiváló.

Az egészséges táplálkozás tekintetében pedig minden nap kerüljön az asztalra gyümölcs, zöldség, mely nem csak hasznos, de bizony ízletes, változatos táplálkozásra is lehetőséget ad.