Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap

Ne szólj szám... inkább egyél?

Egészség

Túlsúly és önbizalom hiányA túlsúlyos emberek gyakorta érzik úgy, hogy kövérségük miatt alapból kirekesztettjei a társadalomnak. Emiatt történhet meg az is, hogy véleményüket, gondolataikat magukba (vagy inkább evésbe) fojtják, így kerülvén el a további megaláztatást, bántást.


„Ne szólj szám, inkább egyél!“ Akár így is hangozhatna a túlsúlyos emberek szlogenje, akik az idők folyamán olyannyira elveszthetik magabiztosságukat, határozottságukat, hogy véleményük felvállalása helyett inkább további evésben vezetik le belső feszültségeiket.

„Egy kövér embernek nem lehet véleménye. ... Egy kövér embernek nincs joga megszólalni, mert csak súlyosbít számkivetettségén...“ - fogalmazódik meg benned újra és újra, ezért magával ránt az ördögi kör:
Nem mondod ki a véleményed, mert kövér vagy, helyette inkább eszel > Még inkább elhízol, ezért még kevesebb szólásszabadságot ítélsz meg magadnak.

Ne nyugodj bele ebbe a helyzetbe! Gondolataid hallgatóságot érdemelnek, te pedig több önbizalmat!

Ha te is ebben a cipőben jársz, változtass! Életed megreformálását ne szűkítsd le pusztán a súlycsökkentésre, belső értékeidet is ismerd el, véleményedet bátran vállald fel! Ez persze nem megy egyik pillanatról a másikra, tartsd be a fokozatosságot!

Hasznos tanácsok új éned felépítéséhez:
- Vezess naplót és első körben itt írd le gondolataidat! (Ehhez kiváló felület az oldalunkon található „Fogyókúra naplók“ rovat, melyet akár álnéven is vezethetsz)
- Következő lépcsőfok az udvarias, ám határozott vélemény nyilvánítás. Ha kéretlenül kapsz tanácsokat vagy kritikát, azt különösebb sértés nélkül is visszautasíthatod. Pl: Köszönöm, de ebben a kérdésben nem kérek segítséget. Megbirkózom vele magam is.

Ha eljutsz arra szintre, hogy bátran kiállsz önmagadért, akkor jó úton haladsz testi-lelki harmóniád megteremtésében. Ne feledd: a kettő kézen fogva jár!