Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap

Aerobik, tánc, sport óvodáskorban

Egészség

Nem csak felnőttkorban, de már óvodás csemetéknél is fontos szerept kell, hogy kapjon a sport, a mozgás. Gyermekem igazi sajtkukac, egész nap "pörög", hasznos lenne számára, ha beíratnám valamilyen sportra. Ugye ismerős ez a probléma? Ha hiperaktív csemetét nevel, az előbbi kérdés még hatványozottabban előjön.


A mozgás, a sport sokmindenre jó, haszna felbecsülhetetlen: segíti a mozgáskoordináció-, a figyelem, az állóképesség fejlődését, de jó szolgálatot tehet az önuralom, önfegyelem kibontakoztatásában is. Felfrissíti a szervezetet, jó hatással van a vérkeringésre, a szívműködésre, stb.

Eljött hát az idő, hogy óvodai vagy különórás foglalkozás keretében beírassuk valamilyen sportra a csemetét. Aerobik, tánc, különböző sportok közül válogathatunk, a kínálatban általában nincs hiány.

Előfordulhat azonban, hogy idő-, esetleg pénzhiány miatt nem tudjuk eljáratni gyermekünket külön foglalkozásokra. Mit tehetünk ebben az esetben? Ekkor sem kell kétségbe esni, hiszen az otthoni mozgást is élményszerűvé, élvezetessé tehetjük egy-egy ötletes eszközzel. Ha tehetjük, szerezzünk be kötéllétrát, csúszdát, egyensúlyozó tölcsért, libikókát, stb, ami minden nap mozgásra csábítja majd csemeténket.