Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Dóra fogyókúra naplója

Dóra fogyókúra naplója

Dóra vagyok, 28 éves és 70 kg, 4 hónapja szültem meg gyönyörű kislányomat. Terhességem alatt 22 kg-ot (!) sikerült gond nélkül felszednem, amiből a szülés után csak 10 ment le. Idáig azzal vigasztaltam magam, hogy majd a szoptatás végén ráérek nekiállni fogyózni, de már nem bírok a tükörbe nézni, úgyhogy elkezdem. Bízom benne, hogy így, ország-világ előtt nagyobb lesz a motiváció és a szégyenérzet is, ha véletlenül elcsábulnék. Talán veletek együtt könnyebb lesz...November 26, péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Férjem a munkahelyén úgy hozatja magának az ebédet, és ami "nem tetszik neki" az aktuális menüből, azt hazahozza nekem. Az ízlésünk ugyanis merőben ellentétes, így szinte törvényszerű, hogy ami egyikünknek nem jön be, az a másiknak biztosan ízlik. Így történt, hogy tegnap este a hűtőbe került egy nagy adag gombás csirkemáj rizi-bizivel. Mint köztudott, a gombás ételeket nem lehet sokáig tárolni, így adva volt, hogy ezt ma meg kell ennem. (Már fentem rá a fogam) A gond csak az volt, hogy a frigóból sóvárgón tekintett rám a maradék tökfőzi is, így azt is be kellett puszilnom. Ja, és ki ne felejtsem az étvágygerjesztő tojáslevest sem. Egy szó mint száz, úgy belakmároztam, hogy kis híján rosszul lettem. (Persze nem csak a kajától, de az elszúrt fogyókúra gondolatától is.)

 

November 24, szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Ma tökfőzeléket készítettem magamnak, ami igen finomra sikerült. Igaz, hogy két fasírtot is kisütöttem mellé, de én ezt nem tartom bűnnek. Hús nélkül számomra nem étel az étel.

 

November 22, hétfő:

Dóra fogyókúra naplója

Bár két nappal ezelőtt bűnöztem, de szerencsére még nem érzem a negatív következményeit. Nincs látványos terebélyesedés, elnehezült test. Még a mérlegre is felmerészkedtem, és nem hittem a szememnek: 63 kg-ot mutatott! Ez igen! Már hét kilót leadtam. A nagy hírrel azonnal felhívtam a tesómat is, aki elismerően konstatálta eddigi teljesítményemet.

 

November 20, szombat:

Dóra fogyókúra naplója

Ismét családi összejövetel volt Anyukáméknál. Családtagjaim kikerekedett szemekkel mértek végig és nem győzték hangoztatni, mennyire lefogytam! Ez igen, ezekért a szavakért érdemes volt szenvedni. Ez után viszont felhatalmazva éreztem magam egy kis csábulásra, mert a süti kínálat ellenállhatatlan volt: epres kókusztekercs, pogi, almás pite és a tesóm remekműve: almás-pudingos lepény. Hát, mi tagadás, betermeltem belőlük, ráadásul még egy nagy doboz minőségi csokis keksz is terítékre került. Természetesen azt is azonnal megkóstoltam, gondoltam, erre a napra már úgy is mindegy.

 

November 17, szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Újra ráálltam a főzelékes kosztra. Szerencsémre ezt az étket igazán szeretem, így nem okoz gondot, hogy rendszeresen ezt fogyasztom. Ráadásul még a Picinek is jót tesz, ha a tejem minőségi összetételű az étrendem által. Két legyet egy csapásra!

 

November 14, vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

Drága férjem ma illatozó sajtos stanglival teletömött szatyorral jött meg a vásárlásból és kedvesen érdeklődött, nincs-e kedvem vele tartani. Képzeljétek, nemet mondtam és maradtam inkább a bulátánál és a kefírnél!

 

November 12. péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Visszatért belém a remény a múltkori mérlegelés után, azóta nagyon rendes vagyok és higgyétek el, igazán igyekszem.

 

November 9. kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Kezdem magamon érezni a hétvégi dőzsölés eredményét, a combom mintha megint kezdene egyre jobban összeérni. Elfogott a pánik: nem éghetek ekkorát a nyilvánosság előtt! Mértem egy súlyt gyorsan, az eredmény meglepő volt: képzeljétek, még semmi nincs veszve, csoda történt: 64 (!!!) kg lettem! Mostmár tényleg nem adhatom fel! Úgy látszik, a palacsinta még nem okozott jóvátehetetlen dolgot.

 

November 7, vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

A hétvégi menü nem kifejezetten volt fogyókúrás. Be kell vallanom, hogy babgulyást ettem nokedlivel, utána pedig annyi palacsintát, amennyi csak belém fért.A lelkiismeret furdalás persze nem maradt el, de megnyugtattam magam azzal, hogy este maradt a diétás hamlet-vacsi.

 

November 5, péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Megpróbáltam beszerezni a szóban forgó videokazit, de sehol sem lehet kapni. Ezért aztán marad a mozgásszegény életmód. Á, azért ám nem olyan rossz a helyzet, mert minden nap közel egy órát sétálok a picivel. Ez is valami, nem?

 

November 2, kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Juhéj, átestem a holtponton! Ma végre 65-re változott a mérleg mutatója. Örömömben még azt is elhatároztam, hogy megveszem az egyik baba-mama tornás videókazit és elkezdek egy kis testmozgást! Kíváncsi vagyok, mikor sikerül ezt kiviteleznem. A tervek szépek, de a megvalósítás már nem olyan könnyű...

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 8