Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Dóra fogyókúra naplója

Dóra fogyókúra naplója

Dóra vagyok, 28 éves és 70 kg, 4 hónapja szültem meg gyönyörű kislányomat. Terhességem alatt 22 kg-ot (!) sikerült gond nélkül felszednem, amiből a szülés után csak 10 ment le. Idáig azzal vigasztaltam magam, hogy majd a szoptatás végén ráérek nekiállni fogyózni, de már nem bírok a tükörbe nézni, úgyhogy elkezdem. Bízom benne, hogy így, ország-világ előtt nagyobb lesz a motiváció és a szégyenérzet is, ha véletlenül elcsábulnék. Talán veletek együtt könnyebb lesz...December 28. Kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Ráálltam a mérlegre, bár ne tettem volna. A mutató kegyetlenül szembesít a valósággal: ismét 62 kg. lettem. Ezen hamarosan változtatnom kell! Mikor fogynak már el az ünnepi sütemények?

 

December 26. Vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

Napok óta sütivel kezdem a reggelt. Mentségemre szolgáljon, hogy este már nem eszem ilyeneket, na jó, esetleg néhány szem szaloncukrot. Ebédre természetesen a mennyei ünnepi menüket fogyasztom, a fenekemet viszont sajnos nem. Na mindegy, majd hamarosan arra is sort kerítek.

 

December 24. Péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Az ünnepi rohanásban sajnos alig maradt időm tovább írni a naplómat és bevallom, ugyanez igaz a fogyókúrámra is. Rántott hal, majonézes krumpli saláta, töltött káposzta... folytassam még? Úgy határoztam, az elkövetkező jeles napokra felfüggesztem sajátos diétámat és megjutalmazom kiéheztetett pocakomat. Tudom, hogy nem kéne, de most az egyszer felmentem magam. Ilyen étkeknek lehetetlen ellenállni!

 

December 15. Szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Ma vettem a bátorságot, és ráálltam a mérlegre. Ez nem lehet igaz: 61 kiló!!!!! Az eredmény boldoggá tesz, viszont a közelgő karácsony félelemmel tölt el. Biztosan tudom: lesz ez még több is. Jaj ne, akkor kezdhetek mindent elölről?

 

December 12. Vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

Készülök az ünnepekre, sütök-főzök szorgalmasan. Hogy csak a legfontosabbakat említsem: diós és mákos bejgli, püspökkenyér, kókusztekercs. Képzeljétek, meg tudtam állni, hogy csak éppen egy falatka erejéig kóstoljak beléjük, a többi ment a fagyasztóba.

 

December 8. szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Remegő térdekkel ismét ráálltam a mérlegre. Rendesen kikerekedtek a szemeim, amikor megláttam, hogy a mutató 62-n állt meg. Juhéj, már csak két kiló és célba értem! De mennyire nehéz ez a két nyavalyás kiló! Na mindegy, ki kell bírni, megint csak ezt tudom mondani. Tegnap egyébként a szomszéd néni is megjegyezte, hogy milyen jól leeresztettem szülés óta. Kérdezte, hogy csinálom? Én erre csak büszkén annyit feleltem: kevesebb édességet eszem. Úgy adtam elő magam, mintha ez lenne a világ legegyszerűbb dolga, hogy leállok a nasiról és egyszerűen lefogyok. Ha ő ezt tudná

 

December 7. kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Ma volt nálunk a védőnő és a súlykérdések is szóba kerültek. Előadtam neki a kitűzött célt, az 58 kg-os álomsúlyt. Ő erre közölte, hogy szoptatós kismamáknál nem lehet ugyanazzal a mércével mérni a súlyt, mivel náluk a vízvisszatartás miatt néhány kilóval többet mutat a mérleg nyelve. Előbbiek okán azt tanácsolta, felejtsem el az 58 kilót, amíg szoptatok, 60-61 kg-nál ne menjek lejjebb. Éljen, akkor már csak néhány kiló és győztem!

 

December 6. hétfő:

Dóra fogyókúra naplója

A súlyom nem mozdul: továbbra is stabilan megmaradt a 63, 5 kg- nál. Ez nem lehet igaz! Minek szenvedek, ha nincs foganatja? Pedig úgy éreztem, sikerült leadnom mostanában valamennyit. Ezek szerint tévedtem.

 

December 3. péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Este előkerült a kamra mélyéről egy doboz bonbonetti, ami már oly régóta izgatta a fantáziámat. Párom jóízű lakmározásba kezdett belőle, ám én kibírtam. Elterveztem, hogy a mostanában olyan népszerű "Norbi update" szerint fogok belőle csemegézni. Holnap reggel megkóstolom.

 

November 30. kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Az erőteljes lelkiismeret furdalás megtette a hatását: sikerült több alkalommal is visszautasítanom a csábító sütemények varázsát, sőt, még a férjem által a szemem láttára elfogyasztott habos lúdláb tortából sem kértem. Muszáj kibírnom, bár már egyre nehezebb.

 

November 27, szombat:

Dóra fogyókúra naplója

Már olyan pici vagyok a saját szememben, mint egy kis porszem. A reggeli mérlegelés is szigorúan szememre hányta eddigi botlásaimat: 63, 5 kg-ot mutatott. Bár délig nagyon jól kibírtam mindent, de aztán jött az ebéd utáni "na, mi legyen a nasi?" kérdése. Mentségemre szolgáljon, hogy a kérdést nem én tettem fel, hanem drága jó férjem, aki bármennyit megehet csokiból vagy tejszínhabból, biztosan nem hízik tőle egy grammot sem. Eleinte valóságos hősként utasítottam vissza kérdését, mondván én ugyan nem bűnözök. Ám ekkor előkerült a nővéremtől kapott kekszes doboz, s csábítóan kínálta magát az a cuki citromos töltelékes sütike, no meg a kókuszos. Volt még karamelles ízesítésű is, egyszerűen csúcs volt. Megtömtem magam 10-15 darabbal és most itt állok, csoki maszatos arccal és lázadó lelkiismerettel. Ez így nem mehet tovább!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 8