Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Dóra fogyókúra naplója

Dóra fogyókúra naplója

Dóra vagyok, 28 éves és 70 kg, 4 hónapja szültem meg gyönyörű kislányomat. Terhességem alatt 22 kg-ot (!) sikerült gond nélkül felszednem, amiből a szülés után csak 10 ment le. Idáig azzal vigasztaltam magam, hogy majd a szoptatás végén ráérek nekiállni fogyózni, de már nem bírok a tükörbe nézni, úgyhogy elkezdem. Bízom benne, hogy így, ország-világ előtt nagyobb lesz a motiváció és a szégyenérzet is, ha véletlenül elcsábulnék. Talán veletek együtt könnyebb lesz...Január 21. Péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Drága páromat ma 20 szeletes lúdláb tortával, sajtos-virslis párnácskákkal és lángossal leptem meg, ezek ugyanis a kedvencei. Na jó, nem csak az övé, de az enyém is. Ez meg is látszott, mikor naponta több alkalommal is belekupászkodtam a finomságokba. Mit tegyek, én sem lehetek tökéletes...

 

Január 18. Kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Képzeljétek, csoda történt! Fél lábbal már átléptem a 60 kg-os álomhatárt! Azért, csak fél lábbal, mert ezt az eredményt a "jó helyen" produkálta a mérleg. Ha 10 cm-rel arrébb teszem, ott már 60 és felet mutat. Hát hogy igazodjon így ki az ember? Én mindenesetre addig nem adom fel, amíg a "rossz helyen is" 60-at nem mutat.

 

Január 17. Hétfő:

Dóra fogyókúra naplója

Az én kedves férjecskémnek pénteken szülinapja lesz, amire természetesen sok-sok finomsággal készülök. Előre félek, mi fog már megint kisülni ebből az egészből. Az újabb indok készen áll az eddigi fogyókúra időleges felfüggesztésére. Jaj, ne...

 

Január 14. Péntek:

Dóra fogyókúra naplója

A kislányom egyre kevésbé akar szopizni, ami, be kell vallanom, elég nagy lelki trauma a számomra. Hiába próbálkozom nála százféleképpen, akkor is elfordul. Öröm az ürömben viszont, hogy így talán hamarabb állhatok vissza a régi, jól bevált fogyókúrához és edzéshez.

 

Január 12. Szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Ma véletlenül rátaláltam az egyik áruházlánc akciós ajánlatai között a Rubint Réka 3. videokazira. Nem akarom őt reklámozni, de az első és a második részt korábban már megvettem és állati jó volt mindkettő. Gondoltam, ez a harmadik is hasonló lesz, ezért ezt is beszereztem gyorsan. Szerencsére nincsenek rajta túl ugra-bugrálós gyakorlatok, így szoptatás alatt is bátran lehet csinálni. Egy gondom van csak vele, hogy rettentő kemény az egész! Ez a csaj egy fakír: ő lábsúlyzóval csinálja végig a popsi formáló részt, amit én még súlyzó nélkül sem tudok lenyomni. Hozzáteszem, nem vagyok egy "gumi Tarzan" terhességem előtt sokat edzettem. Na mindegy, előbb-utóbb talán belejövök...

 

Január 9. Vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

Be kell vallanom, hogy ebéd után egyszer-egyszer elcsábulok, és ilyenkor megeszek egy-egy pici szelet mákos pitét a fagyasztóból. Ez talán még nem olyan nagy bűn, vagy igen? Én mindenesetre azzal bíztatom magam, hogy a túlzott önsanyargatás előbb-utóbb irdatlan méretű, gátlástalan zabálást vonna maga után. Ezt pedig nem akarom, úgyhogy ha minimálisan is, de eleget teszek édesség iránti vágyamnak.

 

Január 7. Péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Ma megmértem a súlyomat. 62 kg-ot mutatott a mérleg. Hááát... nem a legjobb, de őszintén megvallva lehetett volna rosszabb is az eredmény. (Ahhoz képest, amennyit zabáltam mostanában) Össze kell szednem magam, össze kell szednem magam! Nem igaz, hogy ez az utolsó 2 kiló így kifoghat rajtam! Nem, nem, ez ellen tenni kell!

 

Január 4. Kedd:

Dóra fogyókúra naplója

Megvettem a baba-mama tornás videókazit, amit délután azon melegében ki is próbáltunk a Picikémmel. Tök jó: csak 20 percet vesz igénybe, és ugrálás nélkül jól átmozgat, erősít. Arról nem is beszélve, hogy a kislányom is eszméletlenül élvezi. Azt hiszem, ez jó lesz a rendszeres mozgáshoz.

 

Január 2. Vasárnap:

Dóra fogyókúra naplója

Végre elfogyott az összes finomság a hűtőből, most már legalább minimálisra csökken a kísértésbe hozó nyalánkságok listája. Így talán könnyebb lesz.

 

December 31. Péntek:

Dóra fogyókúra naplója

Megfogadtam, hogy ezzel a mai nappal (az ünnepek befejeztével) én is visszaállok a régi kerékvágásba. Befejezem a sütemények két pofára való habzsolását és reggelire, ill. vacsorára visszaszokok a diétás étrendre. Legyen ez az újévi fogadalmam. Tudom, tudom, hogy most mire gondolsz: az újévi fogadalmakat rendszeresen meg szokták szegni az első adandó alkalommal, de én megpróbálok más lenni...

 

December 29. Szerda:

Dóra fogyókúra naplója

Ma beszéltem az öcsémmel, aki szintén fogyókúrába kezdett. Ő már a tettek mezejére lépett, és este még futni is elment. Milyen kár, hogy én nem mozoghatok a tejképződés miatt! Na jó, valamennyit mozoghatnék mértékkel, de én nem szeretek félgőzzel tornázni. Jó kifogás, nemde? Ünnepek után azért megpróbálom felhajtani a baba-mama tornás videókazettát.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 8