Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Cili fogyókúra története

Cili fogyókúra története

Szüleim tiltakozása ellenére, miután jelesre védtem a szakdolgozatomat a jogi egyetemen, felvettem a Cecília nevet. Ez a név emlékeztet gyermekkorom legkedvesebb, jó humorral megáldott csinos, pimasz, érett asszonyként, pedig elegáns, és művelt regény főhősnőjére. Cilike, mesehős lévén, játszi könnyedséggel oldotta meg problémáit, erős nőként példát mutatva számomra jellemével.
Közgazdász vagyok, adó és jogi tanácsadóként a saját cégemben dolgozom, ami könyveléssel, könyvvizsgálattal, Európai Uniós és hazai pályázatok, projektek menedzselésével foglalkozik, életvitelem a legjobb indulattal sem titulálható példásnak.
27 évesen, idősebb rokonaim szerint a legszebb éveimet teszem tönkre azzal, ahogy élek. Napi 16 órát dolgozom, a munkán kívül szinte semmire nincs időm. Sokszor gyorséttermi kaját eszem, vagy készételt, rendszertelenül, ahogy az ügyfélforgalom engedi. Nem érzem jól magam a bőrömben, és ha tükörbe nézek, a látvány a legkevésbé sem hasonlít arra, amit látni szeretnék.
Végső elkeseredésemben éjszaka meló után, beütöttem a keresőbe a fogyókúra szót, és belebotlottam Bea naplójába. Nagy hatással voltak rám az ott leírtak.
Elhatároztam, hogy átszervezem az életem, edzeni fogok, egészséges ételeket eszem- szakítva a hagyományokkal, és megszabadulok az ülő munka során egyre inkább szaporodó súlyfeleslegemtől, ami mára elérte a 10 kg-ot.
A tervem nem pusztán fogyókúra, életmódváltás, aminek májusra talán az lesz az eredménye, hogy nem leszek folyton nyúzott és álmos, nem esik majd nehezemre, ha a harmadik emeletig lift nélkül a lépcsőn kell megtennem az utat, gátlások nélkül ki tudok menni az utcára szoknyában, és nem utolsó sorban nyáron irány a strand, ahol utoljára évekkel ezelőtt jártam.
Óriási motivációt jelent számomra, hogy hetente írok az eredményeimről, hiszen tudom, hogy így látatlanban is, aki olvassa az írásaimat, drukkol nekem.

november 10. szombat

Induló méretek: 65 kg, Derékbőség: 70 cm, Csípő: 96 cm, Comb: 56 cmÁprilis 6. péntek

Cili fogyókúra története

Utoljára írok, ma reggel 57 kg-ot mutatott a mérleg. Túl vagyok a második kör kefíres diétán is, és hogy őszinte legyek, biztosan nem fog hiányozni. Elértem a célom, az eredmény sokkal jobb, mint amire a diéta előtt számítottam.
Az edzés miatt picit át kellett szerveznem az életem, de a rendszeresség hamar megszokássá vált, hiányzik, ha ki kell hagynom egy-egy alkalmat.
A fogyókúra nem csak a súlyomat, alakomat, ezzel együtt öltözködési stílusomat változtatta meg, az életvitelemre, a közérzetemre, és mások elmondása alapján a magatartásomra is pozitív hatással volt.

Mindenkit arra bíztatok tehát, akinek súlyfeleslege van, hogy ha elhatározta magát a változtatásra, bátran fogjon hozzá tervei megvalósításához, az eredmény nem marad el!

Sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek, aki hozzám hasonlóan diétába kezd, az alábbiakban leírom azt a bizonyos sokat emlegetett kefíres diétát, amitől végül megadták magukat a felesleges zsírpárnák.
KEFÍR DIÉTA

Reggeli minden nap:
1 narancs
2 kétszersült
1 csésze kávé v tea

Hétfő:
Ebéd- 1 narancs, 1 tojás, 1 kefír, 2 kétszersült, kávé, tea
Vacsora- 2 paradicsom, fél fej saláta, 2 tojás, 2 kétszersült, 1 kefír

Kedd:
Ebéd- 1 narancs, 1 tojás, 1 kefír, 2 kétszersült
Vacsora- 6dkg gépsonka, 1 paradicsom, 1 narancs, 1 kefír, 1 kétszersült, kávé, tea

Szerda:
Ebéd- 1 narancs, 1 tojás, saláta, 1 kefír
Vacsora- 3 szelet párizsi, 1 narancs, 1 kétszersült, 1 kefír, kávé, tea

Csütörtök:
Ebéd- 12,5 dkg túró, 1 csemegeuborka, 1 kétszersült, paradicsom
Vacsora- 6dkg gépsonka, 2 paradicsom, 1 alma, 1 kétszersült

Péntek:
Ebéd- 20 dkg gépsonka, 1 paradicsom, 1 kétszersült
Vacsora- 25 dkg főtt zöldség, 1 tojás, 1 paradicsom

Méretek: 57 kg, Derékbőség: 62 cm, Csípő: 88 cm, Comb: 49 cm

 

Március 16. péntek

Cili fogyókúra története

A kefír diéta hatásos volt. Fogytam. Végre látható, mérhető eredményről tudok beszámolni. Ugyan a vége felé már nagyon nehezemre esett mindent pontosan betartani, a kefírre már ránézni nem bírok, egy-két nap szünet után folytatni fogom. Ha minden így megy tovább, még két hét, és elértem a célom. 57-58 kg-al már elégedett lennék, azt hiszem ez a súly ideális a magasságomhoz. Lehet, hogy azt gondoljátok, így szám szerint nem olyan sok az, az öt kiló és az a pár centiméter, amit leadtam, valójában rengeteget számít. Bátrabban vásárolok kihívóbb ruhadarabokat, gátlások nélkül viselem őket, de ami a legfontosabb: fantasztikusan érzem magam.

 

Február 23. péntek

Cili fogyókúra története

Semmi változás nem történt. A mérleg ugyanannyit mutat több mint két hete. Kezd elfogyni a türelmem. (Sajnos csak az, a méreteim maradtak a régiben) A saját fogyókúrás módszerem úgy tűnik, csak egy pár kiló leadására volt elegendő, ezért kerestem egy szakmailag megalapozottabb diétát. Kefir diéta a neve. Gyorsan hozzá kell tennem, hogy a kefir nem tartozik a kedvenc ételeim közé, a kúra nagy része pedig erre épül, de bevállalom, fő a cél.
Az elmúlt időszakban, az edzőteremben egyre nagyobb súlyokkal dolgoztam, elképzelhető, hogy épp ezért nem fogytam. Amíg a kefires diéta tart, felfüggesztem a súlyzós edzéseket is.

Méretek: 62 kg, Derékbőség: 65 cm, Csípő: 92 cm, Comb: 53 cm

 

Február 12. hétfő

Cili fogyókúra története

El vagyok keseredve. A barátnőim ugyan figyelmeztettek, hogy az első pár kiló nagyon könnyen lemegy, de utána megáll a fogyás - őszintén beismerem, - nem nagyon hittem nekik.
Így történt, igazuk lett. Hiába az edzés, és a fogyókúra, amit most tényleg betartottam, a mérleg nem mutat változást. Megfogadtam, hogy annak ellenére, hogy nem szembetűnő az eredmény, hősiesen folytatom a diétát tovább, hiszen még jó pár kilótól meg kell szabadulnom.

Méretek: 62 kg, Derékbőség: 65 cm, Csípő: 92 cm, Comb: 53 cm

 

Január 30. kedd

Cili fogyókúra története

Végre levizsgáztam. Egyre inkább úgy tűnik, hogy közel a suli vége, mérnök leszek. Elég erre gondolnom, és máris jobban érzem magam. Felszabadult az a napi 2-3 óra amit eddig tanulással töltöttem, ezért tegnap, annak örömére, hogy most már 38 - as a méretem, elmentem bevásárolni.
Sétáltam a városban, kifejezetten kihívó ruhadarabok után kutatva. Egy- két új szerzeményemhez azért még egy picit hideg van, de a próbafülkében állva megelégedéssel nyugtáztam a látványt. Tavasszal bátran felvehetem.
Egyedül a miniszoknyával kapcsolatban vannak kételyeim. A szoknya furcsa ruhadarab, kiemeli a problémás területeket, és ahogy az a méreteimből is látszik - mint a legtöbb nőnek- a combommal vannak a gondok. Erre a területre nagyobb hangsúlyt kell fektetnem edzés közben.

Méretek: 62 kg, Derékbőség: 65 cm, Csípő: 92 cm, Comb: 53 cm

 

Január 19. péntek

Cili fogyókúra története

Januári elhatározásom óta két fontos dolog is történt velem. Egyrészt az ügyfélkapu kötelezővé tételével megháromszorozódott az ügyfélköröm, másrészt vizsgaidőszak van, és ez együtt jár a fogyással.
Elég picit kell csak odafigyelnem arra, hogy ne egyek zsíros vagy cukros ételeket, máris látszik az eredmény.
A sport sokat segít, hiszen ebben a stresszes időszakban, az edzőteremben vezetem le a felesleges feszültséget.
Azzal bíztatom magam, hogy már csak két hét, és vége a vizsgáknak, utána többet törődhetek majd magammal.

Méretek: 63 kg, Derékbőség: 65 cm, Csípő: 94 cm, Comb: 55 cm

 

Új év, új lendület

Cili fogyókúra története

Szilveszter éjszaka, egy kicsi becsiccsentve megegyeztünk a párommal, hogy az eddig halogatott nyaralásainkat egyszerre pótoljuk be, és ősszel hosszabb időt töltünk Ausztráliában. Három éve együtt élünk és bármilyen furcsán hangzik, nem voltunk még szabadságon sem együtt, sem külön - külön.
Az említett tervek persze beindították a fantáziámat.
Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy a fogyókúrán kívül - amit természetesen csak a karácsonyi nagy zabálások idejére függesztettem fel,- egy - két változtatás még szükséges annak érdekében, hogy úgy érezzem, büszkén vonulhatok végig a strandon...
Elképzeléseim megvalósításához egy egész kis csapat kozmetikusra és fodrászra lesz szükség.
Mivel jól áll a smink, arra gondoltam kipróbálom a vízálló verziót tetoválás formájában. A hajam pedig - kerül, amibe kerül, nyárra a derekamig fog érni.
A vizsgaidőszak után emelem a heti edzés adagomat, és bármennyire is untat, egyre többet kell koptatnom a futópadot is. Az edzés nagyszerű találmány, ennek köszönhetem, hogy egyetlen kilót híztam vissza, méreteim, pedig nem változtak annak ellenére, hogy így visszagondolva rettenetes mennyiségű zsíros és egészségtelen ételt ettem.

Méretek: 64 kg, Derékbőség: 67 cm, Csípő: 95 cm, Comb: 56 cm

 

Karácsonyi bűneim

Cili fogyókúra története

Felbátorodva azon a tényen, hogy a legszerényebb számítások alapján is elérem a célom tavaszra, - hiszen ha dolgozom fel sem tűnik, hogy fogyókúrázom - gondoltam szünetet tartok, egyszerűen azt eszem ami jól esik.
Így történt, hogy egy héten át csak mákos gubán éltem, (dióson is), egy hét töltött káposztázással telt, de találtam a hűtőben szalonnát, csülköt, kocsonyát, és minden egyéb finomságot, ami nem passzol az újonnan bevezetett életmódváltós programomba.
Az edzőtermet nem hanyagoltam el, ennyi eredményt legalább elkönyvelhetek, ez enyhít valamicskét lelkiismeret furdalásomon.
Karácsony másnapján félve álltam a mérlegre, biztos voltam benne, hogy legalább a dupláját visszaszedtem annak, amit fogytam.
A plusz azonban csak egy kg volt, így abban a boldog tudatban, hogy nem is olyan vészes a helyzet, melegítettem még egy adag töltött káposztát. Megfogadtam azonban, hogy jövőre, 2007. január elsejétől rá sem nézek ilyesmire.

Méretek: 64 kg, Derékbőség: 67 cm, Csípő: 95 cm, Comb: 56 cm

 

November 16. szombat

Cili fogyókúra története

A sikeres fogyókúra soha nem hétfőn kezdődik, ezt már hallottam párszor, így belekezdtem rögtön amint felmértem a helyzet súlyosságát. Első lépésként, ráálltam a kedvenc ocelotmintás mérlegemre, és sajnálattal vettem tudomásul, hogy maga az elhatározás, hogy fogyókúrázni kezdek, nem fogyaszt, elkezdtem hát kidolgozni a tervem.
Szénhidrátmentes diéták kizárva, rosszul vagyok, ha nem eszem néha-néha kenyeret, vagy péksüteményt. Sütős - főzős diéták szintén mellőzve, időhiány miatt. A 90 napos diéta remek ötletnek bizonyult, kivéve a zöldség és gyümölcsnapot, amitől így első olvasásra is kivert a víz.
Hamar rájöttem: magamra vagyok utalva, személyre szabott módszerre lesz szükség. Reggel szénhidrát, este fehérje, a kettő közt, pedig korlátlanul zöldség és gyümölcs nyersen vagy főzve. Mellé ásványvíz, és tisztító - méregtelenítő teák minden mennyiségben, napszakonként beosztva, természetesen cukor nélkül.
Kötelező program továbbá hetente legalább három alkalommal az edzőterem látogatása. Súlyzós edzés a régi, sikerrel alkalmazott edzéstervem szerint.

A munka miatt eszembe sem jutott, hogy éhes vagyok, viszont szerda estére már annyira kimerült voltam, hogy a vacsorára kikészített joghurtot sem volt kedvem megenni. A hét végére, annyira megszokta a szervezetem az új rendszert, hogy nem voltam fáradtabb, mint szombatra szoktam lenni, és már a mérleg is mutatta a változást.

Méretek: 63 kg, Derékbőség: 67 cm, Csípő: 95 cm, Comb: 56 cm

Hátra volt azonban még egy fontos lépés: Megváltam attól az ügyfelemtől, aki miatt az utóbbi hónapokban sokat idegeskedtem. Végre beláttam, nem érdemes a végletekig türelmesnek lenni, vannak menthetetlen esetek...