Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Brigi fogyókúra naplója

Brigi fogyókúra naplója

Brigi vagyok, 28 éves kismama. 178 cm magas vagyok és mindehhez 85 kg. Sajnos. A szülés után híztam meg újra. Egész gyermekkorormban kövér lány voltam, mígnem már 97 kilósan elkezdtem egy fogyókúrát, és egy év alatt leadtam 30 kilót. 20 éves voltam akkor. A 70 kg-os súlyomat tartottam egészen a terhességig, 6 évig. Sőt, 77,5 kg-mal szültem, utána pedig 72 kg voltam. Csak jött idehaza a kényelmes élet, a semmittevés, a finomabbnál finomabb kaják meg +13 kg. Atyavilág! Tavaszodik, tetszeni szeretnék a páromnak, és még osztálytalálkozó is lesz. Arról nem is beszélve, hogy a fizikai állapotomban is kedvezőtlen változások álltak be Szomorú arc Hangulatjel. Indokom bőven van a kúrára, de elkezdeni és kitartani lehet, hogy nehéz. De nem lehetetlen! Mindig az előző "nagy fogyásomra" gondolok és a számomra ideális 70 kilós súlyra. Ezt szeretném elérni, nem gyorsan, heti -1 kilóval, legkésőbb május végére.Március 16.

Brigi fogyókúra naplója

Sziasztok!
Emberek, holnap leszek 28 éves. Egyik előző levelemben olvashatjátok, hogy a szülinapomra 80 kg alá szeretnék kerülni. Ma reggel: 79,5 kg. :) Alig hittem a szememnek! Rém büszke vagyok magamra! Egész héten betartottam a diétámat, kétszer legyőztem egy-egy óriási éhségrohamot is. Mindkétszer tudtam a józan eszemre hallgatni és tudtam, hogy elveszek, ha engedek a kísértésnek. Amit még nyertem, hogy ma reggel derékfájás nélkül ébredtem. Elindultak a kedvező változások az egészségi állapotomban. Egyszer elragadott a hév, és előrángattam néhány ruhát a hetven kilós korszakomból. A felsőrészek már rám jöttek :). Igaz az utcára még nem mennék ki bennük. Most nagyon lelkes vagyok, mindenképp folytatom a diétámat, és májusra már el is érhetem a kívánt súlyomat. Ha az meglesz, csak akkor kezdek bele az anyagcsere átalakító diétába, hogy nehezebben szedjem vissza, amit visszaszedhetnék.
Mára pussz! Sziasztok!

 

Március 9.

Brigi fogyókúra naplója

Sziasztok!
A múlt héten nem jelentkeztem, de most sem tudok eredményről beszámolni. Sajnos a fogyókúrát felfüggesztettem. Így aztán ma reggel már 82 kg voltam Szomorú arc Hangulatjel. Most nagyon letört vagyok, és utálom is magam rendesen. Mert sokat eszem, mert nem mozgok, mert még mindig egy hájas disznó vagyok. Megzakkantam. Szeretnék visszamenni dolgozni, de sehogy nme jön össze, és ettől elszállt minden jókedvem, és belemenekültem egy csokimikulásba, ami túlélte még az ünnepeket. Ezzel kezdődött, és meg sem álltam a lejtőn, csak legurultam, mint egy golyó. De ma este már legalább nem vacsoráztam, mert eszembe jutott, hogy írok nektek és akartam bele valami pozitívumot. Láttam itt olyan naplókat, amelybe majdnem mindennap írtak. Lehet, hogy az inspirálóbb a fogyásra? Mindenesetre megint kiásom a csatabárdot a hájam ellen. Olvastam neten egy radikális, 13 napos anyagcsere átalakító diétáról. Seretném kipróbálni. Vagyis inkább így: kipróbálom. Azért harangozom be, hogy számon kérhető ígéret legyen. Nem akarok égni előttetek, hogy feladtam, ezért mindent megragadok, hogy inspiráljon. De ma már nem ragozom ezt tovább. Sziasztok!

 

Február 24.

Brigi fogyókúra naplója

Sziasztok!
Gyorsan az eredmények: 81 kg, kétszer ugróköteleztem és egyszer tornáztam a héten. Haladok. CSak a másik úton nem, a diétát nem tartottam be teljesen. Még sütiket is ettem, meg minden finomat, tésztákat, sülteket, és cukros üdítőket ittam. Rémes, hogy mekkora bűntudatom van, amúgy is kicsit depisnek érzem magam. Úgy gondolom, hogy járna nekem egy kis kényeztetés, és akkor még a legjobb falatokat is vonjam meg magamtól! Szenvedek, és még jobban, ha eszem, mert fizikailag sem érzem jól magam utána, és a bűntudat kibírhatatlan. Most próbálom magam ráhangolni a "csakazértis megcsinálom" érzésre. Nem szólnak meg a környezetemben, ha látják, hogy eszem, de jönnek a gúnyos pillantások. Úgy érzem mögöttük az van, hogy "tudtam én, hogy nem bírod ki". Az orruk alá kéne dörgölnöm az eredményt, de a egyelőre olyannyira kicsi, hogy nem is látni. Össze kell kapnom magam, és menni is fog. Szorítsatok!

 

Február 17.

Brigi fogyókúra naplója

Sziasztok!
Ma reggel 83 kg voltam. Elkeserítő, ugye? De minden rosszban van valami jó: annak ellenére vagyok 83 kg, hogy az elmúlt héten egyáltalán nem fogyóztam. Mindent ettem, ami megtetszett, és nem is keveset. Ez azért jó hír, és erőt ad, hogy folytassamaz elkezdett kúrát. Reggeli méricskélés után elhatároztam, hogy most egy hónapig mindenképp kitartok, mivel akkor lesz a szülinapom. Addig nem eszem édességet sem, hogy annál jobban élvezhessem majd a tortámat! Majd egy pohár pezsgőt is megengedek magamnak az egészségemre, főképp ha már 80 kiló alatt leszek. Szurkoljatok!

 

Február 10.

Brigi fogyókúra naplója

Sziasztok!

Vegyes érzésekkel írok. Ma reggel is 82,5 kg voltam. Meg is néztem a mérleget, hogy tud-e kevesebbet mérni. Nem ott van a hiba. A hiba az én készülékemben van! Méghozzá a disznótoros vacsorában, meg a tegnapi szalámiban és némi szalonnában. Ja, meg egy fánk is lecsúszott. Nem, nem! Nem én sütöttem, nagynéném küldte a lányomnak. Frissen sütött, illatozó, porcukros fánkokat. És csak egyet ettem meg! Micsoda önmegtartóztatás. Ezek után a mai napnak is adtam egy pofont azzal, hogy végigettem az ebéd minden fogását. És láss csodát! Felét sem tudtam megenni annak, mint diéta előtt. És akkor nagyon elszégyelltem amgam, vígasztalásul megettem 3 darab szárazsütit. Most viszont már rémségesen érzem magam. A testem utálja, hogy tele van, elnehezült, lelassult és elfáradt. Inkább diétázok tovább, mert sokkal jobb érzés volt fizikailag. Ráadásul még a lelkemet is nyomja, hogy még mindig nem mozogtam semmit sem. Szóval pocsékul vagyok. Ma azt filóztam ki, hogy két hete új életet kezdtem a diétával, amit azért elég tisztességesen be is tartok, enyhe kilengésekkel. Akkor tudnék új életet kezdeni egyik napról a másikra a sporttal is, nem? Ezt ki is próbálom. Komolyan. Ezzel a komoly elhatározással búcsúzom mára. Sziasztok.

 

Február 5.

Brigi fogyókúra naplója

Kicsit elkéstem az írással. A vasárnapi mérésekről tudok beszámolni, mivel akkor álltam utoljára mérlegen. Nos, magam sem hittem: 82,5 kg. Persze tudom, hogy először könnyen mennek a kilók, mert kiürülök, lemegy a víz. De erre nem számítottam!
Az elmúlt héten csak félig tartottam be azt, amit elterveztem. A diétát végig, néha nem is vacsoráztam, ha úgy éreztem ebédkor elszaladt velem a ló. Igyekszem sok folyadékot inni. Szerintem napi max 1000 kcal-t fogyasztok el. Ezért büszke is vagyok magamra, mert néha bizony nagy volt a kísértés.
Amikért nem vagyok büszke: még egy percet sem mozogtam, tornáztam. Sosem szakítottam rá időt, pedig tudom, hogy fontos lenne. Igyekszem magam rávenni, aztán csak összejön. Még mielőtt megállok a fogyásban.
Most röviden ennyi, éljen a sport!

 

Január 27.

Brigi fogyókúra naplója

A mai napot az állapotom felmérésére szántam. SÚLYOS a helyzet. Nem is 85, hanem már 86 kiló! Hoppá, 16 kilót kéne leadnom, hogy a számomra ideális súlyt elérjem. A centimétereket meg sem mertem mérni! Talán négy hónap múlva, május végére jó súlyban leszek. :) Nem talán! Úgy lesz!
Ötleteim és tuti tippjeim: több mozgás, kevesebb kalória. Elcsépelt, meg általános. Részemről sosem voltam sportos csaj, így aztán erőszakot kell tennem magamon. Ekkora túlsúllyal szóba sem jöhet ugrálás, meg hasonlók. Bár az ugrókötelezés régen nagyon vékonyította a combjaimat. Ezt megpróbálom, hogy hogyan bírom. Marad a torna, mint mozgásforma. Nekem a callanetics szimpatikus, jó alakformáló. Ez - valljuk be - rám fér. A rendszeresség? Lehetőleg naponta, mert ez nem terheli a csontokat. Kalóriabevitel-csökkentés. Hm, elpakolom az összes cukorkát, csokit szem elől, nem sütök és nagymamát is leállítom. Meg az étel mennyiségét fogom csökkenteni. a szívem szakadna meg, ha nem kóstolhatnék bele a finomabbnál finomabb falatokba. Mert persze el kell készíteni a család többi tagjának. Az ötlet a következő: reggelire 0,5 l tej( vagy tejes kávé stb...), ebédre az aktuális főtt étel, persze csínján, vacsira megint tejcsi, szigorúan 6 előtt. Az ötletet a kislányomtól vettem, aki még ugyanezt "eszi" reggel és este :). Nos egyelőre ennyi ötletem van. Sziasztok!