Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Bea fogyókúrás naplója július 15., vasárnap

július 15., vasárnap

Bea fogyókúrás naplója

Halihó minenkinek:-)

Elnézést, hogy ilyen soká jelentkezem, picit sok dolgom volt. Van egy tökjó új családtagunk. Szombat reggel gondoltam egyet, hogy régi álmom egy szobabicaj. Nézegettem a neten, mennyit kérnek ezért a csodáért, gondoltam, ennyit megérne, az edzőtermi bérlet sem olcsóbb. Neten akartam rendelni, mert olcsóbb és egy jelképes összegért házhoz szállítják, de gondoltam, a kinézett modellt személyesen is letesztelem egy sportüzletben. Nyakunkba vettük a várost, nem találtunk semmit. Az utolsó hipermarketben aztán felcsillant a szemem. Ott volt Ő, és azonnal elvarázsolt: formás, masszív, számolja a kalóriákat, a letekert kilométereket, a pulzust, a sebességet és az időt. Ráadásul az utolsó darab volt, így 70 % kedvezményt volt rá. Perzse először kifaggattam a sportrészleg egyik dolgozóját, hogy a kedvezménytől függetlenül ugye van rá 2 év garancia, meg mi van, ha hiányzik valami alkatrész a becsomagolt és műanyag összeolvasztott szalaggal lepecsételt dobozból... minden rendben volt, így felkaptuk (a párom) a csodamasinát és mentük a pénztárhoz.

Otthon lázasan kicsomagoltam (szétcincáltam) a dobozt, kiszedtem minden darabkát. A párom mondta, hogy nem lesz ez így jó, ennyi csavart meg alaktrészt nem lehet csak úgy összerakni, mivel nekünk az egész lakásban nincs csavarhúzónk (szégyen!). Szerencsére a furfangos gyártók gondoltak erre is, pakoltak a dobozba 2 csavarhúzót (vagy valami hasonlót, ami az összeszerelést segítette). Hurrá, nem kell rohanni a barkácsboltba csavarhúzókészletért. Elővettük a használati utasítást, fél óra alatt összeraktuk a bringát, tökjó, semmi nem hiányzott és semmi nem maradt ki:-)

Ezalatt megettem két szelet sajtoskenyeret ubival, de ez mellékes. Mit nekem sajtos kenyér, hisz itt van ez a csodamasina, ez majd csak úgy égeti a kis zsírpárnáimat, ennyi belefér.

Este rápattantam, kényelmes, már amennyire a sport a kényelemről szól, letekertem félórát. Dőlt rólam a víz, tökjó volt. Egy apró kis megjegyzést azért tennék. A természet nagyon igazságtalan: egy feltét nélküli kifli 200 kcal, a két szelet sajtos kenyér sacc per kb 1000 kcal lehet. DE A FÉL ÓRA BICAJ 20 km/h feletti átlagsebességgel az csak 250 kcal. HÁT HOL ITT AZ IGAZSÁG????? Csepp a tengerben...dúdolhatom, de ehhez valami ütősebb zene kell. Letekertem még fél órát. Ha a kalóriákat nem is égettem el teljesen, a lekiismeretemen segített egy picit.

Ma reggel már csak müzlit ettem joghurttal, letekertem 20 percet, ebéd is csak zöldséges rizs volt.

uzsonna 1 szelet sajtos kenyér, némi csoki (de finom volt)

azóta letekertem még 40 percet. Összeállítottam a kedvenc pörgős zenéimet, így nagyon jó, csak tekerek, zenétől függően változtatom a tempót, azt hiszem, ez eddigi életem során a legjobb sport, amit valaha is kipróbáltam.

Ráadásul otthon vagyok, nem kell sehová menni, nem kell az időjárást figyelni, mindegy, mi van rajtam, nem kell szégyenleni a póló alatt körvonalazódó hurkácskákat, csak mi vagyunk ketten: a bicajom és én. És még énekelhetek is közben:-)

Este még tekerek egy kicsit