Szavazások

Te melyik mozgásformát részesíted előnyben fogyókúra idején?
 
Címlap Bea fogyókúrás naplója

Bea fogyókúrás naplója

Nevem Bea, még diák vagyok, külföldön tanulok, közben dolgozom, van egy párom, szóval elég berendezett kis életem van eldöntöttem, hogy de most aztán tényleg, igazán és akkor is leadok pár kilót. Nekem sem ez az első próbálkozásom, amióta az eszemet tudom, mindig mondták, hogy dundi vagyok, így utólag a fényképek alapján szerintem teljesen egészséges és normál testalkatú gyerek voltam, akinek a súlyával egyáltalán nem kellett volna foglalkozni. Szerettem a pocimat mindigis, nem is értettem más gyerekeket, hogy például nem akarnak csokit enni, esetleg kirántott husit. Elég furcsának tartottam, de mivel rám meg mindig rászóltak, hogy már ne egyek este sütit, én is szerettem volna, ha nem ízlik a mama főztje. Szóval gimi elején elkezdtem "fogyizni". Sikerült kb 65 kg-ról 80 kg fölé "fogynom". Most utólag úgy gondolom, hagytam volna az egészet a fenébe és tartottam volna a súlyomat. De én akkor úgy gondoltam, 175 centihez kb 55 kg a "szép". Mondanom sem kell, nagyon szerencsétlennek éreztem magam, nem lehett rám nadrágot találni, esetlen voltam és nagyon szomorú. Aztán sikerült nagyon drasztikus módon lefogynom 66 kg-ra, és csak úgy özönlöttek a bókok, meg jöttek pasik is, szerelmek, és egész szép kis csajszi lett belőlem érettségire. A fősuli előtt nyáron cukrászdában dolgoztam, heti hat nap délután 3tól este 11ig, eleinte nem volt gond, csak jött egy pasi, aki nagyon csúnyán összetörte a szivem. Utána valahogy kicsúsztak a dolgok a kezemből. Reggel nem ettem, munkában rengeteg fagyi meg süti, éjjel meg ami elém került, felfaltam. Hirtelen 77 kg lettem, de már nem volt erőm se fogyni, se tornázni. Eljöttem fősulira, eleinte azt vettem észre, hogy fogyok, mert nincs az intrin semmi étel, nem úgy mint otthon. Azóta kb 72 kg vagyok, megtanultam előnyösen öltözni, nincs hiány udvarlóban, elismerő bókok is akadnak, tudom, hogy az ellenkező nem inkább engem választ, mint valami deszka csajszit.
Nem is a pasik miatt teszem. Magam miatt. Jobban érezném magam kicsit kisebb kiadásban. A héten kicsit kidőzsöltem magam, na azért nem annyira, volt soki, meg fehér kifli, meg minden finom. Sajnos a pocimat még mindig szeretem. A barátom szexinek tart és még nehogy leadjak valamit, mindenféle finom csokival kényeztet, elég nehéz ellenállni.:-) Meg mindketten szeretünk enni, sokat főzünk, szeretjük az olasz konyhát, husit, tésztát, édességet...

Elterveztem, hogy a mai nappal elkezdem a diétámat. Végiggondoltam, mi az, amit azért véghez tudok vinni és mi az, ami nem reális és két nap múlva csalódottan visszavonulnék

1.Kihagyom a fehér kiflit, amúgy nagyon szeretem a magvas zsemléket, ez nem lesz gond.
2. este 7 után már nem eszem, csak almát vagy más gyümölcsöt
3. napi egyszet eszem majd főtt ételt, ami lehet rizs zöldséggel, zöldségleves, valami tészta sajttal, zöldséggel...
4.megprógálok beleférni napi 1200 kalóriába
5. tudom, hogy szörnyen hangzik, de nekem szükségem van csokira, úgyhogy eszem ágában sincs megválni tőle
6. sport: huh...na jó erre még nics tervem, de azt hiszem, a futást választom, régebben napi 8 kilométert futottam, szép lábaim lettek tőle és a kilók is jobban csúsznak le. Meg aztán jön a vizsgaidőszak, jót fog tenni a mozgás
7. a cukrot a kávéból és teából nem hagyom ki, nem szeretem a light dolgokat, napi két kiskanál cukor még nem ölt meg senkit és light vajat sem fogok enni, imádom a hagyományos teavajat, mégha 70 % zsiradéktartalma van, akkor is, egy kifire nem lehet akkora mennyiséget rárakni, hogy hizzon tőle az ember, meg van benne omega 3 zsírsav, ami tuti nagyon jó dolog
8. nem elfelejteni: az egészségem a legfontosabb, megpróbálom öszzekötni a fogyást egészséges ételek fogyasztásával

Más nem jut eszembe. Igérem, megpróbálok minél gyakrabban írni, remélem többnyire pozitív tapasztalataimat osztom majd meg veletek. Ja, az aktuális súlyom jaj istenem 73 ( 72, ha kicsit arrébb rakom a nullát a mérlegen és jó helyre állok)
10 kilótól szeretnék megszabadulni 2-3 hónap alatt (heti 1-2 kg-t), remélem összejön

Amint ígértem, megírtam az elmúlt napok eseményeit, hát jobban is alakulhatott volna, de nem minden olyan egyszerű, ahogy gondoltam. Itt volt a húsvét meg már a nyakamon a vizsgaidőszak, csak sajnos a nyár is vészesen közeleg, ezért nem adhatom feljúnius 9., péntek

Bea fogyókúrás naplója

Ma végre voltam kint futni, hosszú idő után először. Nem volt olyan rossz, leszámítva, hogy a terep dimbes-dombos, futásra nem éppen ideális, de a semminél jobb. Azt hiszem, jót tett egy kis testmozgás, végre elkezdtem, most már folytatom. Elég sok gond van most a vállamon, legalább kicsit kikapcsolhatok. Nem akarok senkit a szakításom történetével traktálni, mert hát végülis ez egy fogyókúrás honlap akar lenni, de higgyétek el, nekem még soha nem volt jobb fogyókúrám. Ami azt illeti, nem szeretek egyedül enni, vagy ha eszem, előnyben részesítem az egészségesebb kalóriaszegényebb táplálkozást, ennek persze velejárója a laposabb poci. Legalább valami. Nem mintha szakításra ösztönözném a női társadalmat, de nekem ez eddigi rövid életem folyamán mindig bejött. Igaz, csak pár kiló erejéig. A terv most úgy hangzik, hogy havonta 2 kg-tól szeretnék megszabadulni, most 70 vagyok, szeptember végére 62 akarok lenni. Ezzel tökéletesen elégedett lennék. Kicsit szégyellem magam, hogy húsvét óta írom a naplót és még csak 3 kg ment le rólam.
Holnap is tervezek futni, remélem nem esik majd az eső.

 

június 8. , csütörtök

Bea fogyókúrás naplója

Hát ismét kicsit kevesebb lettem, immáron a bűvös 70-nél tartok, a vizsgaidőszak és a mindennapos igedeskedés megtette hatását.
Sajnos semmi sport vagy netán egészséges életmód nem áll az örömöm mögött. De ennek már végre meg kellene változnia. Pontosan a mai naptól. Eldöntöttem, hogy én egészségesen akarok élni. És megszabadulok a koffeines delíriumtól is, amely az elmúlt időszakban oly jellemző nálam. Aki olvasta a történetem elejét is, tudja, miért kezdtem írni, pontosabban miért akartam kicsit lefogyni. Ami azt illeti , az eredeti célom eltűnt, nem lesz semmi fürdőruci. Már nincs pasi, akiért ezt érdemes lenne csinálni, új célt kellett találnom. Én tényleg hiszek abban, hogy az vagy, amit megeszel és mostantól megpróbálok jobb lenni. A súlyomból meg azért akarok leadni még minimum 5 kilót, mert ebben a formában nem érzem annyira jól magam, tidom, hogy a lelkem mélyén én vékonyka csajszi vagyok, csak ki kell belőlem hozni.
Új célokkal akarok foglalkozni, lehet, hogy belefogok valami új munkahelybe (van egy régi álmom, nem akarom elkiabálni)
Többet fogok tanulni, művelődni, érdeklődni minden iránt.
Az, hogy kisebb akarok lenni, az csak az új, kicsit jobb énem formája lenne, legalábbis így képzelem el. Az embernek néha jót tesz a változás.

 

május 25. csütörtök

Bea fogyókúrás naplója

A napok mostanában nagyon gyorsan telnek. Nem sokat foglalkozom mostanában a súlyommal. Vagyis foglalkozom azzal, hogy ezt nem így szeretném, de arra már nem jut energiám, hogy tegyek is ellene valamit. Azt hiszem, addig kellene visszatérnem a kicsit értékesebb táplálkozáshoz, amíg még nem mászik fel rám az a 2 kg, ami eleinte szépen lemet. Eddig úgy néz ki, 71 kg vagyok. Már jó régóta. A mai naptól kezdve ismét bevezetem a megszorító intézkedéseket. Talán a legfontosabb lenne beleférni napi 1200 kalóriába és nem enni délután 5 után. Ez azért csak győzhető. Kicsit szégyellem magam, hogy kudarcot vallottam előttetek. Megpróbálok újra visszatérni eredeti célomhoz, ami heti 1 kiló elvesztése volt. Ilyen tempóban június végére kb 65 lehetnék, arra talán már fürdőrucit is lehet kapni. Szorítsatok nekem.

 

május 17., szerda

Bea fogyókúrás naplója

Régen írtam, valahogy eltávolodtam a fogyókúrás célomtól 71 kg vagyok, ha kicsit odébb állok, akkor 70,5...két éve nem voltam ilyen "könnyű", mégsem tudok neki nagyon örülni, pedig két hónapja 76-ot mutatott a mérleg. Jön a nyár, nekem meg semmi sem áll jól.
Hétvégén egyedül leszek, ilyenkor kicsit több időm marad saját magamra, lehet, hogy visszatérnék az egészségesebb étkezéshez.
Most igazán kellene valami, ami motivál.

 

május 12., péntek

Bea fogyókúrás naplója

Már egy hete 71 kg vagyok. Pedig nem nagyon igyekszem kezdeni magammal valamit, csak nincs időm enni. Be vagyok havazva, legalább arra jó a vizsgaidőszak, hogy az ember megszabadul pár kilótól.
A strandszezon vészesen közeleg, szerintem már itt is van, de még legalább 6 kg-t le kellene adni, hogy kb 65 legyek. Már azzal is nagyon elégedett lennék, végülis, 2 kg már lement, csak kicsit oda kellene figyelni arra hogy mit eszem.

 

május 1.

Bea fogyókúrás naplója

Megtört a jég, ma 71,5 kg lettem (ha kicsit egyensúlyoztam, lement egész 71re, de az csalás..)
A futás elmaradt, egész hétvégén esett az eső, ma meg sár volt az erdőben, majd holnap v holnapután, hacsak az elemek megint nem szövetkeznek ellenem.
Találtam másik fogyókúrás cikkeket a neten. Ezek már emberibben ecsetelték a kilók elvesztésének módját. Elvileg heti 0,5- 1 kg leadása a normális, végülis rólam már lement 1,5 kg és állítólag az első két hét a legnehezebb, mert hiába szenved az ember, semmi nem történik... aláírom. De ezen az időszakon már túlestem. A kúrát rizses étkekkel kezdtem, a múlt héten majdnem minden nap zöldséges tészta volt...azt hiszem ideje elgondolkodni azon, hogyan tehetném színesebbé az étlapot. Ma kitaláltam egy fini ételt. Az ötlet persze nem teljesen az enyém, a cseheknek van egy káposztés galuska nevezetű ételük. Én egy kicsit átformáltam, kihagytam belőle a füstölt szalonnát meg a sonkát és nem is volt rossz. Könnyű elkészíteni: pici hagymát olajon megpirítani, hozzáadni a savanyúkáposztát (egy személyre 10 dkg-t), hagyni felforrósodni és már csak össze kell keverni a már megfőtt galuskával (lehet kapni instant formában is). Nekem ízlett, ki lehet próbálni bátran.
Nagyon fura, hogy szinte semmi édességet nem ettem az utóbbi pár napban, nem is hiányzik annyira.
Kezdek kicsit pozitívabb lenni a nyári strandolási terveimmel kapcsolatban, remélem, lesz belőle valami, szorítsatok nekem.

 

április 28. péntek

Bea fogyókúrás naplója

Ámen, vége lett ennek a hétnek is. valahogy kissé elhanyagoltam a fogyókúrás napló írását, de folytatom. Nem sikerül mindent betartanom, de amit lehet ebben a rohamtempóban teljesíteni, azt megteszem a kilóim elvesztése érdekében. Pl nem ettem este, nem ettem csokit a héten (igaz, fagyi az volt), annyi zöldséget ettem, hogy az egy kecskének is becsületére válna. Kicsit elkenyődtem, mert véletlenül kiugrott elém egy internetes cikk a fogyásról, és képtelen diétákat írnak le, ami pillanatok alatt mínusz x kilót eredményez, de szerintem ez nem egészséges. Én is hallottam az atkins-módszerről, de nem tudom egy napig sem csinálni. Többször próbáltam,de olyan rosszul lettem estére, hogy nem igazán tudtam örülni annak, hogy annyi húst ehetek, amennyit akarok. Pedig mindenhol azt írják,nem szabad szénhidrátott enni, mert az hizlal. Szerintem az én brokkolis tésztám sokkal finomabb, egészségesebb és nem esik le tőle a vércukrom annyira, hogy a pasim rémülten ugráljon körülöttem. Sajnos nekem marad a hosszabb de hatásosabb módszer. Változatlanul 72 kg vagyok, a teltségérzet még mindig nem múlt el,peidg kevesebbet eszem, lehet, hogy a stressz okozza. Holnap megpróbálok kicsit böjtölni, szerintem a léböjtöt választom. Már itt van a tavaszi meleg, már semmi kifogás, hogy azért nem megyek ki futni, mert nem akarok megfázni. Csak elkezdeni nehéz. Amikor először megyek ki futni, mindig olyan cikinek érzem magam, mert hát semmi kondim nincs, meg azt hiszem, szánalmasnak tartják a dundi kislány próbálkozását. Kaptam már olyan beszólást, hogy ne egyek annyit és akkor nem kell kimenni futni. Mondanom sem kell,hogy pocsékul éreztem magam. Igaz, ez csak egyszer fordult elő. Amikor a barátnőmmel jártam ki futni, mindig mosolyogtunk, ha valaki szembejött, hogy lássák, milyen jók vagyunk. Szerintem ezt nem sokan regisztrálták, de egy ismerősöm egyszer megjegyezte, hogy volt kint futni egy barátnőjével és a csajt majd a guta ütötte meg, hogy valaki vigyorogva fut, amikor ő majdnem összeesik. Szegény, ha tudta volna, hogy egy komplett kátay étkészlet szúrta az oldalam, nem kaptam levegőt és fájt mindenem... Mégiscsak volt értelme a mosolynak. Nagyon hiányzik a mozgás. Holnaptól már semmi kifogás. Ki kell jáni futni, mert már elegem van egy kicsit a világból. Szerintem nincs jobb stresszoldó, mindenkinek ajánlom. Olvasgattam a többi fogyókúrás naplót és örömmel nyugtáztam, hogy nem csak én nem tudok egy zellerlevén élni egész nap és mégis mindenkinek sikerült leadnia néhány kilót. Akkor meg minek az a nagy sietség. Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki nem tud mindent megvonni magától. Mostanában nem divat enni, estleg csak valami trendi salátát manöken-módra két sóhajjal, de nem hiszem, hogy ez lenne a jó megoldás. Szerintem a pasik is szeretik, ha nőci eszik valamit. Van egy ismerősöm, aki azt mondta, imádja, ha csaj szeret élvezettel enni, az olyan szexi, meg akkor biztosan más jellegű örömök habzsolására is nyitottabb, mint a salátaevő kolléganője.

 

április 25., kedd

Bea fogyókúrás naplója

A mai nap jól telt, leszámítva, hogy nem is tudom, hol áll a fejem. Kezd elmenni az étvágyam, de az életkedvem is. Ma délután 5ig csak egy puszta kiflit ettem, mégse voltam éhes. Aztán főtztem krumplit párolt zöldséggel, az nagyon jó volt. Meg ettem egy kis müzlis kekszet, de olyan tele érzem magam, semmihez sincs kedvem. Hétvégén teljesen egyedül leszek, azt hiszem, itt az ideje egy nap léböjtkúrának, aminek most már semmi nem állhat az útjába. Alig várom, hogy leteljen ez a hét. Reggel ráálltam a mérlegre: a mutató odaragadt a 72 kg-ra:-(

 

április 24. hétfő

Bea fogyókúrás naplója

Mai reggeli barna kifli + kávé, ebéd zöldséges rizs, ja, meg el ne felejtsem, most pakoltam el egy vödör jégkrémet. Sovány vigasz, hogy hogy vaníliás volt , nem pedig csokis, este hat előtt ettem és jobb, mintha egy tábla csokit tömtem volna magamba. Ma egy kicsit tele vagyok, érzem, ahogy összeszűkült a gyomrom és már kisebb adag is elég. Nem tudok neki nagyon örülni, mert az az érzésem, hogy a zöldséges rizs is hájnövesztőként működik. Nincs is kedvem mérlegre állni, szerintem 180 kg felett lehátek, legalábbis most akkorának érzem magam. Lehet, hogy csak kicsit depis vagyok, mert végre gyönyörű idő van, én meg 2 napja hajnalig rajzolok, hogy le tudjam adni a dolgaimat suliba. Más meg kint turbékol a parkban.

 

április 23. vasárnap

Bea fogyókúrás naplója

Kezd kissé unalmassá válni az éterendem, ki kéne valamit találni,ma is barna kenyér volt reggelire, zöldséges rizs ebédre, este csoki. Az esti nassolást ki kéne iktatni

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 3